Kulturaktivitetsmidler til danske repræsentationer og kulturinstitutter
Kunstområde :
Frist
- 13.09.2024, kl. 14:00
Hvem kan søge?
Puljen retter sig mod danske repræsentationer, dvs. ambassader og konsulater og kulturinstitutter i udlandet, der arbejder med internationalt kultursamarbejde inden for Kulturministeriets område.
Stedlige danske repræsentationer og/eller lokal afdeling for Det Danske Kulturinstitut kan søge midler til projekter med konkret samarbejde mellem danske og udenlandske kulturaktører, dvs. institutioner, organisationer eller kunstnere. Det er danske repræsentationer og lokale afdelinger af kulturinstitutter, der kan indsende ansøgning.
En ansøgning kan indeholde flere selvstændige projekter f.eks. flere mindre samarbejdsprojekter med lokale aktører.
Er du berettiget til at søge?
Formelle ansøgningskrav:
- Ansøgningssummen skal være på minimum 20.000 kr.
- Puljen støtter ikke projekter, der udelukkende finder sted i Danmark.
- Puljen støtter ikke projekter, hvis primære faglige indhold er sport eller mad. Her henvises til hhv. Erhvervsministeriet og Udenrigsministeriets PD-midler.
- Puljen støtter ikke film- og medieproduktion. Her henvises til Dansk Filminstituts puljer.
- Projekter må ikke være igangsat før ansøgningsfristen.
En ansøgning er støtteberettiget, hvis den opfylder følgende betingelser:
- Et projekt skal være baseret på konkrete samarbejder mellem danske og udenlandske aktører – fx kunstnere, organisationer og/eller institutioner.
- Et projekt skal i videst muligt omfang understøtte repræsentationernes og kulturinstitutternes øvrige strategiske arbejde med kultur.
- Den danske kunstneriske eller kulturelle aktør skal agere i professionel sammenhæng.
- Aktørkredsen i projektet skal lægge egne ressourcer i projektet. Dansk Kulturinstitut forventes i den forbindelse at lægge egne midler i ansøgte projekter.
- Ansøger skal have afsøgt støttemuligheder ved andre relevante fonde herunder Statens Kunstfond (læs mere og ansøg på kunst.dk)
- De(t) ansøgte projekt skal indeholde elementer, der skaber relevant professionelt netværk for de deltagende danske kunst- og kulturaktører. Det kan fx være gennem netværksmøder, receptioner eller faglige sammenkomster.
Vi prioriterer at yde støtte til:
- Rejse og ophold (udgifter hertil bør følge statens satser)
- Lokal transport
- Målrettet kommunikation bundet op på projektaktiviteter
- Dokumentation, markedsføring og PR
- Visa, forsikring el.lign.
- Faglige netværksarrangementer i forbindelse med projektet
Hvad er formålet med ordningen?
Puljens formål er at sikre og understøtte dansk kunst- og kultursamarbejde med udlandet.
Puljen er forankret i samarbejdsaftalen mellem Kulturministeriet og Udenrigsministeriet om Danmarks internationale kultursamarbejde, som har følgende formål:
- Danmarks kultureksport til udlandet
- Den interkulturelle dialog mellem danske og udenlandske aktører
- Markedsføringen af Danmark som land
- Fornyelsen af dansk kunst og kultur gennem internationalt samarbejde
Sådan vurderes din ansøgning
Puljen arbejder ud fra følgende principper for projekter under Danmarks internationale kultursamarbejde:
- Aktiviteter skal være af høj faglig kvalitet i enhver henseende.
Ved høj faglig kvalitet forstås, at aktiviteterne skal kunne understøtte puljens formål.
For kunstnerisk og kulturfagligt indhold i projekter, vil det indgå i vurdering af høj faglig kvalitet, at de udøvende, skabende eller deltagende kunstnere eller aktører i deres virke er forankret og bliver præsenteret på professionelle platforme. For kunstområderne vil en vurdering af kvalitet tage udgangspunkt i Statens Kunstfonds kvalitetsbegreber for de enkelte kunstområder. - Aktiviteter skal være forankret i samarbejder mellem danske, lokale og internationale partnere, der bygger på gensidighed og lokal interesse.
- Aktiviteter skal sikre stærke netværk og partnerskaber, der rækker ud over den enkeltstående aktivitet og gerne med et langsigtet perspektiv.
- Aktiviteter skal sikre synliggørelse igennem målrettet kommunikation.
For perioden efterår 2024 til forår 2025 prioriteres støtte til konkrete kulturprojekter, der med afsæt i opmærksomheden om Danmarks EU-formandskab, fremmer det internationale kultursamarbejde og kendskabet til Danmark. Det kan fx være projekter der sætter fokus på Danmarks rolle i Europa og det europæiske kulturelle fællesskab.
Offentligt tilgængelige arrangementer eller projekter vil her have særlig prioritet. Projekterne skal afvikles forår og efterår 2025. Ansøgere bedes reflektere over, hvordan projektet understøtter repræsentationens øvrige strategi eller engagement ift. EU-formandskabet. Ved vurderingen af ansøgningen vil der blive taget hensyn til projektets rækkevidde, synlighed og gennemslagskraft i det pågældende land.
Der vil blive taget hensyn til rimelig fordeling af midlerne blandt de ansøgningsberettigede.
Hvad skal ansøgningen indeholde?
Du skal ansøge via Tilskudsportalen. Når du først har oprettet din profil på Tilskudsportalen, kan du til enhver tid gå ud og ind ad portalen og tjekke, om du har alle bilag og oplysninger med, inden du indsender ansøgningen.
Hvis du er fritaget for Digital Post eller grundet helt særlige forhold ikke kan anvende den digitale selvbetjeningsløsning, skal du skrive til post@slks.dk.
Hvis du ansøger på vegne af en dansk repræsentation i udlandet eller DKI’s udenlandske afdelinger, skal du benytte et udenlandsk login. Hvis du ikke har et login, kan du bestille det her.
Vi anbefaler, at du orienterer dig i ansøgningsformularen og har de nødvendige oplysninger klar, før du går i gang.
Følgende bilag skal vedhæftes ansøgningen:
-
Projektbeskrivelse og budget (vi beder jer anvende styrelsens projekt- og budgetskabeloner, der kan hentes nedenfor)
Eventuelt yderligere materiale vil ikke indgå i vurderingen af ansøgningen. Ansøgninger, der ikke indeholder de krævede oplysninger, vil ikke blive behandlet. Ved ansøgning af flere selvstændige projekter i samme ansøgning skal ansøger kun udfylde et samlet dokument med projektbeskrivelser og et samlet budgetskema med faneblad per projekt.
Skabelon for projektbeskrivelse og budget
Vi beder ansøgere om at anvende projekt- og budgetskabelonen, der kan hentes via nedstående link. Skabelonen for projektbeskrivelse og budget giver et overblik over projektet og dets økonomiske dimensioner, samt egen-/lokal-/anden finansiering. Samtidig giver det ansøgeren et indtryk af, hvilke oplysninger vi efterspørger.
Det er et krav, at ansøgningens budget skal indeholde det enkelte projekts hovedudgifter samt finansieringsplan. Finansieringsplanen skal indeholde et overblik over lokale og danske partneres økonomi og ressourcer i projektet, evt. sponsorater eller fondsbevillinger, samt evt. egen medfinansiering. Det skal i budgettet tydeligt fremgå hvilke budgetposter, der søges støtte til. Alle budgetposter skal angives i danske kroner.
Hent projektskabelon her
Hent budgetskabelon her
Hent guide til udfyldning af budgetskabelon her
Du skal være opmærksom på:
- at de vedhæftede bilag maksimalt må fylde 25 MB i alt.
- at vedhæftet materiale kun kan modtages i formaterne: PDF, Word, Excel, MP3 og MP4. Vi modtager ikke ZIP-filer.
- at du ikke kan eftersende bilag, men inden for ansøgningsperioden kan du (fra samme sag) redigere din ansøgning og indsende en ny version. Mangler din ansøgning bilag eller anden information, skal du indsende en ny, komplet ansøgning.
- at det altid er den senest indsendte ansøgning, du har sendt til os, der bliver behandlet af udvalget.
- at din ansøgning skal indeholde alle obligatoriske bilag for at blive behandlet. Yderligere materiale, ud over det der er beskrevet i ansøgningsvejledningen, vil ikke indgå i vurderingen af din ansøgning.
- at du selv er ansvarlig for, at ansøgningsskemaet er udfyldt korrekt, og at alle de ønskede bilag er vedhæftet.
- at du ikke kan overdrage din ansøgning – og eventuelt tilsagn – til en anden juridisk person eller virksomhed. Derfor er det vigtigt, at du får afklaret, hvem der er ansøger, inden du indsender din ansøgning. Samtidig skal du sikre, at der er knyttet en NemKonto til det CVR-nummer, du benytter.
Økonomi
Vi udbetaler et evt. tilskud til den NemKonto, der er knyttet ansøgerens hoved-CVR-nummer.
Dit tilskud vil blive indberettet til SKAT, da vi har indberetningspligt. Det er uanset om og hvordan du skal beskattes af tilskuddet. Langt de fleste af vores tilskud bliver indberettet med AM-bidrag.
Tilskud udbetales så tæt som muligt på den startdato, der er angivet i ansøgningsskemaet. Du bør derfor afstemme startdatoen for dit projekt med den dato, hvor dine første udgifter for projektet falder.
Hvornår får du svar?
Ansøgninger til puljen "Kulturaktivitetsmidler til danske repræsentationer og kulturinstitutter" vil blive behandlet to gange årligt.
Der er følgende frister i 2024:
- 9. februar
- 13. september
Behandlingstiden er op til 8 uger.
Projekter må ikke være påbegyndt, før ansøgningen er modtaget af Slots- og Kulturstyrelsen.
Når du har indsendt ansøgningen
Når du har indsendt din elektroniske ansøgning, vil du modtage en kvitteringsmail.
Lovgrundlag
Puljen er i EU-statsstøtteretlig henseende omfattet af KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 651/2014 af 17. juni 2014 om visse kategorier af støttes forenelighed med det indre marked i henhold til traktatens artikel 107 og 108 med senere ændringer (gruppefritagelsesforordningen).
Hvem vurderer ansøgningen
Det er Udenrigsministeriet og Kulturministeriet, der vurderer ansøgninger på over kr. 150.000. Ved ansøgninger på op til kr. 150.000 bliver vurderingen foretaget af Slots- og Kulturstyrelsen. Slots- og Kulturstyrelsen indhenter udtalelser fra de kunstfaglige centre. Disse udtalelser vil indgå i den samlede vurdering af alle ansøgninger.