Ofte stillede spørgsmål

Hvordan sletter jeg en sag?

Det er kun Slots- og Kulturstyrelsen, der kan slette sager. Hvis du har en sag, som skal slettes, kan du starte med at sætte status til "ophævet". Derefter skriver du en mail til fbb-support@remove-this.slks.dk med information om, hvilken sag der skal slettes. Så vil Slots- og Kulturstyrelsens supportere sørge for at det sker.

Hvad gør jeg, hvis jeg finder fejl i en fredningssag?

Det er kun Slots- og Kulturstyrelsen, der kan rette i fredningssager. Hvis du finder en fejl i en fredningssag, må du meget gerne gøre os opmærksom på det. Skriv til fbb-support@remove-this.slks.dk.

Hvilken sammenhæng er der mellem fredning og bevaringsværdi?

Der er faktisk ikke nogen direkte sammenhæng. Det er kommunerne, som giver bygningen en bevaringsværdi via en SAVE undersøgelse. Det er Slots- og Kulturstyrelsen, der beslutter, hvilke bygninger der skal fredes. Det er ikke altid at de to myndigheder vurderer ens. Det vil ofte forekomme, at fredede bygninger har en fredningsværdi på 1 (den højeste), men man kan sagtens finde eksempler på, at fredede bygninger har en lavere bevaringsværdi, fordi Slots- og Kulturstyrelsen har lagt andre hensyn til grund for fredning.

Hvad gør jeg, hvis BBR oplysningerne ikke er korrekte?

BBR oplysningerne kan ikke rettes i FBB. De skal rettes direkte i BBR registret. Derefter vil oplysningerne i FBB også automatisk blive opdateret.

Opdateret 01. februar 2019