Information til ejendomsmæglere

Som ejendomsmægler har du en vigtig rolle i forbindelse med handlen af en fredet bygning.

Du skal gøre interesserede købere opmærksomme på fredningens betydning, og du skal oplyse køberne om, hvad det i hovedtræk indebærer at eje et fredet hus eller en fredet lejlighed.

Vi anbefaler, at du som ejendomsmægler:

  • Tjekker den pågældende ejendom på FBB og afklarer om den er fredet eller bevaringsværdig. Spørgsmål vedr. bevaringsværdige bygninger skal rettes til den lokale kommune.
  • Formidler den fredede bygnings "fredningsbeskrivelse". Her kan du læse mere om fredningsbeskrivelser, og hvordan du finder dem
  • Sikrer at det fremgår tydeligt i salgsopstillingen, at der er tale om en fredet ejendom - gerne i titlen og igen i beskrivelsen.
  • Orienterer dig på og formidler information fra vores side "Det skal du vide før du køber". Her får du oplysninger om vedligeholdelse og tilladelser til bygningsarbejder samt om mulighederne for økonomisk støtte og fradrag, når man ejer en fredet bygning. 

Tjekker den pågældende ejendom på FBB og afklarer om den er fredet eller bevaringsværdig. Spørgsmål vedr. bevaringsværdige bygninger skal rettes til den lokale kommune.

Formidler den fredede bygnings "fredningsbeskrivelse". Her kan du læse mere om fredningsbeskrivelser, og hvordan du finder dem.

Sikrer at det fremgår tydeligt i salgsopstillingen, at der er tale om en fredet ejendom - gerne i titlen og igen i beskrivelsen. 

Orienterer dig på og formidler information fra vores side "Det skal du vide før du køber". Her får du oplysninger om vedligeholdelse og tilladelser til bygningsarbejder samt om mulighederne for økonomisk støtte og fradrag, når man ejer en fredet bygning. 

Opdateret 16. april 2024

Kontakt

Vil du spørge os om noget? Her kan du henvende dig til Slots- og Kulturstyrelsen