Fællesprojektet i 2022

I 2022 er det 50 år siden at Danmark blev medlem af EU. Med denne markering vil Europa-Nævnet give så mange borgere som muligt lejlighed til at debattere og udveksle synspunkter om det europæiske fællesskab.

Som noget nyt i 2022 er Folketinget en del af projektet sammen med de fire organisationer DEO (Demokrati i Europa Oplysningsforbundet), Europabevægelsen, Nyt Europa og Folkebevægelsen mod EU.

Folketinget bidrager til projektet med et digitalt initiativ. På dagen for 50 året den 2. oktober 2022 åbnes en hjemmeside, hvor borgere selv kan uploade indhold.

Derudover er der, i samarbejde med de fire organisationer, planlagt en række arrangementer landet over. Debatarrangementerne skal foregå i 29 forskellige danske byer i løbet af efteråret 2022.

Som afslutning på projektet præsenteres de indsamlede fortællinger og holdninger for udvalgte borgere, som skal udvælge en række budskaber. Disse overleveres til Folketinget og pointen er, at budskaberne skal give udtryk for, hvilken kurs danskerne ønsker for Danmark i EU fremover.

Hvor skal arrangementerne foregå?

  • DEO: Aalborg, Herning, Silkeborg, Esbjerg, Odense, Næstved, Holbæk, Maribo
  • Folkebevægelsen mod EU: Horsens, Middelfart, Faxe, Helsingør, Roskilde, Slagelse, Rønne
  • Nyt Europa: Vrå, Odder, Uldum, Branderup, Ollerup, Humlebæk, Hørve
  • Europabevægelsen: Viborg, Bjerringbro, Kjellerup, Sønderborg, Løgumkloster, Kruså, Kirke Såby

Læs mere om Europa-Nævnets tidligere fællesprojekter

Opdateret 16. november 2022

Kontakt

Vil du spørge os om noget? Her kan du henvende dig til Slots- og Kulturstyrelsen