Odsherred Teater:
I Will Be Everything…

Odsherred Teater:
I Will Be Everything…

Odsherred Teater:
I Will Be Everything…

Et lille teater i udvikling

Det engelske teater New International Encounter, som Odsherred Teater tidligere havde haft godt samarbejde med, spurgte, om de ville være med i et projekt, som handlede om en række workshops med børn og deres forestillinger om fremtiden. Herfra startede udformningen af en ansøgning til Creative Europe. De endte med at være syv partnerlande, der holdte en lang række udviklingsmøder undervejs. 
“Nu har vi efterhånden en del

“Det var nogle rigtig gode møder, workshops og udviklingsmøder. Det har været godt for et lille teater som os at møde andre og udvikle os”, fortæller Simon Vagn, der er teaterleder for Odsherred Teater.

Fokus på relationer

erfaring med EU-projekter, og det, der altid sker, er, at man har en grundidé om at lave en forestilling. Så skal man bygge alle mulige klodser ovenpå for at nå frem til at gøre det som egentligt var den oprindelige idé. I virkeligheden gik projektet fra at være en idé om at lave en forestilling til rent faktisk at blive til et publikumsudviklingsprojekt”, siger Simon Vagn.

Projektet havde endda en forsker i publikumsudvikling tilknyttet og Odsherred Teater arbejdede med hvad de selv definerede som publikumsengagement, hvor det umiddelbare mål ikke var at sælge billetter, men at skabe en relation. 

“Det er jo en fantastisk historie, at vi som lille teater har haft 1000 skolebørn gennem et projekt i noget som nogen vil kalde udkantsdanmark. På den måde, har vi skabt relationer og vist, hvilken ressource en kulturinstitution kan være i et socialt udfordret område”, siger Simon Vagn.

Fakta om projektet

Projekt:

I Will Be Everything…

Lead partner: 

New International Encounter (UK)

Dansk deltagelse:

Odsherred Teater

Ansøgningsrunde: 

Store samarbejdsprojekter 2015

Projektbevilling:

812.046 EUR


Hands-on: Erfaringer fra projektet

  • “Udfordringen har været, at vi er så forskellige, fra et teater i Nordnorge med mange midler til et langt fattigere i Polen og Baskerlandet, og vi arbejder derfor med forskellige forudsætninger og vilkår. Det er vigtigt at finde den samlende faktor for at holde tråden.”

  • “Vi så projektet som en alliance med skolerne. En stor problematik i et sted som Odsherred er infrastruktur. Dvs. at skulle bringe en skole fra Vig til Nykøbing kunne være en udfordring. Kommunen smed penge i at lave bustransport. På den måde er der skabt en relation og vi er blevet gjort mere synlige for skolerne.”

    – Simon Vagn.