Future Female Sounds:
European Female DJ Summit

DJing skal være mere tilgængeligt for piger og kvinder

Future Female Sounds skaber fællesskaber for kvindelige DJ’s fra forskellige dele af Europa, bl.a. gennem et digitalt fællesskab, der består af live stream-sessioner med kvindelige DJs.

Tia Korpe, grundlægger og direktør for Future Female Sounds, forklarer, hvordan hun under COVID-19 så, hvordan en masse DJs var hurtige til at gå live, men det var en lille procentdel, der var kvinder.

”Vi undrede os over, hvorfor, og fandt ud af, at en stor grund var mangel på selvtillid og viden om livestreaming. Vi inviterede derfor kvindelige DJs fra hele Europa til at tale om de udfordringer, de oplevede. Det lærte os vigtigheden af fællesskaber samt at skabe et rum for deling af oplevelser og udfordringer”, siger Tia Korpe.

Målet er at samle viden fra samtalerne i en digital guide, der kan fungere som en musikindustriguide til kvindelige DJ’s i Europa, og håbet er at inspirere flere kvinder og piger til at DJe.

”Der er mangel på professionalisering og træning, både ift. at skabe et “safe space” i arbejdet med elektronisk udstyr, og også ift. at vise kvindelige rollemodeller”, siger Tia Korpe.

Et godt råd til at arbejde med ligestilling:

”Ligestilling mellem køn er noget vi skal øve os på hver dag – sammen. En vigtig del af det er tværgående samarbejde; hvis et museum eksempelvis ikke har ressourcerne selv eller ikke ved, hvor de skal starte, er det første træk at række ud til andre, der har disse ressourcer. Ingen af os kan løse ligestillingsproblemet alene, så vi må ikke være bange for at invitere andre ind i et samarbejde på tværs af felter.” – Tia Korpe.

Fakta om projektet

Projekt:

European Female DJ Summit

Dansk deltagelse:

Future Female Sounds

Ansøgningsrunde:

Music Moves Europe 2020

Projektbevilling:

47.604 EUR