Institut for (X):
Urban Link Up Euro Connection

Institut for (X):
Urban Link Up Euro Connection

Samarbejde mellem hip-hop-artister i Europa

Urban Link Up Euro Connection (ULEC) er navnet på et nyt stort projekt under Music Moves Europe-initiativet, der er sætter fokus på udvikling og samarbejde mellem hip-hop-artister i Europa. ULEC bliver et 14-måneders program med fokus på europæiske koproduktioner mellem op til 48 deltagere fra hip-hop-miljøet, der samarbejder i 4 uger og optræder på festivaler i Aarhus, Berlin, Groningen og Manchester. Aktiviteterne vil resultere i fællesprojektet: The ULEC Manual – en manual med fokus på, hvordan man støtter udvikling og professionalisering af unge hip-hop- og R&B-kunstnere i Europa.

Verdens største genre

Jonas Bøgh Larsen fra Institut for (X), medinitiativtager af ULEC, fortæller, at projektet udspringer af et ønske om at skabe indsigt i, hvordan europæiske byer kan blive bedre til at facilitere verdens største genre og mest dominerende ungdomskultur: Hip-hoppen. Projektet fokuserer derfor på at skabe venskaber og innovative samarbejdsmodeller mellem tre aktørgrupper: 1) Europas kreative talentmasse inden for de urbane genrer, 2) de mange organisationer, festivaler og ildsjæle, der arbejder med at skabe rammer, der både tjener branchens udvikling og gode vilkår for artisterne, 3) de offentlige instanser, der har berøringsflade med europæisk hip-hop kultur. 

“Vi takker Promus og Music Cities Network for at have muliggjort de første ‘artists-in-residency’-projekter, samt mødet mellem musikere og managere fra de andre byer, der er en del af Music Cities Network, og så takker vi selvfølgelig Music Moves Europe og EU for støtten og anerkendelsen af projektets vigtighed”, siger Jonas Bøgh Larsen.

Europæisk prioritering af hip-hop

ULEC-projektet er et fremragende eksempel på, hvordan Music Cities Network – det internationale netværk mellem musikbyerne Aarhus, Berlin, Bergen, Hamburg, Groningen, Manchester, Reykjavik og Sydney – kan være med til at bringe aktører sammen og skabe nye spændende samarbejder.

”Vi er meget glade for at se, at vores ‘artist-in-residence’-projekt, Link Up, som vi igangsatte i 2018 med Institut for (X), nu har udviklet sig til ULEC-projektet. Det er også et meget vigtigt signal fra Music Moves Europe og EU, at udviklingen af ​​hip-hop-scenen på europæisk niveau prioriteres”, fortæller Jesper Mardahl, leder af Promus og medinitiativtager til Music Cities Network.

Fakta om projektet

Projekt:

Urban Link Up Euro Connection

Dansk deltagelse: 

Institut for (X)

Ansøgningsrunde: 

Music Moves Europe 2020

Projektbevilling:

56.000 EUR

Endnu et projekt i sigte

I juni 2020 fik Music Cities Network støtte til endnu et EU-projekt: European Music Business Task Force, som er forankret direkte hos Promus. Grundet COVID-19 blev selve bevillingsprocessen forsinket, men aftalerne kom på plads og startskuddet for projektet lød i begyndelsen af december. 

Målet er at opnå erfaring og viden om de nuværende strukturelle ændringer i musiksektoren, der har indflydelse på det europæiske marked. Derudover vil projektet kunne bruges som springbræt til at skabe værktøjer til at udvikle et stærkt, bæredygtigt og transnationalt marked for europæisk musik i Europa.