Bøger: Om din titelliste

Alle, der er tilmeldt biblioteksafgiften, modtager automatisk en titelliste i forbindelse med den årlige beregning. Titellisten er sammensat på baggrund af data fra bibliotekerne og Nationalbibliografien.

Din titelliste er et resultat af udregningen af dine bibliotekspenge. Vi anbefaler, at du hvert år tjekker, om din titelliste er korrekt opdateret.

Hvor finder du din titelliste?

Din titelliste sendes direkte til Digital Post. Du modtager titellisten i forbindelse med den årlige udbetaling af bibliotekspenge. 

Guide: Hvordan læser du din titelliste?

Din titelliste består af mange forkortelser og betegnelser, der ikke alle er lige gennemskuelige.

Læs mere om, hvordan du læser din titelliste 

Har du rettelser til din titelliste?

Du skal selv kontrollere, om der er fejl og mangler på din titelliste. Hvis du har rettelser, skal du være opmærksom på, at der er to skemaer til formålet.

Se guide til at vælge det rette skema

Skemaet til rettelse af titelliste for 2023 åbner, når bibliotekspengene er udbetalt for 2023. Du har 8 uger til at indberette rettelser til din titelliste.

Deadline for rettelser til din titelliste for 2023: 19. juli 2023

Vær opmærksom på:

  • Bøger for indeværende år: Bøger udgivet i indeværende år kommer først med i beregningen af bibliotekspengene det efterfølgende år, dvs. er en bog udgivet i 2023, kan den først udløse bibliotekspenge i 2024.
  • Navnesøstre/-brødre?: Det kan være nødvendigt, at du selv tilføjer titler til din titellise. Der kan fx opstå fejl, hvis I er flere med samme navn, der er tilmeldt biblioteksafgiften.

Læs mere om indberetning af rettelser

Opdateret 16. maj 2023

Kontakt

Vil du spørge os om noget? Her kan du henvende dig til Slots- og Kulturstyrelsen