Rådighedsbeløb for billedkunst (Bibliotekspenge)

Billedkunstnere med originalkunst, grafik og fotografier til udlån på bibliotekerne, og hvis værker er spredt blandt almenheden i Danmark, kan ansøge om andel i rådighedsbeløb for billedkunst.
Note:

OBS! For at tilgå ansøgningsskemaet skal du bruge enten Google Chrome eller Firefox som browser.

Frist

    31.12.2022, kl. 23:59

Hvem kan søge?

Billedkunstnere til originalkunst, grafik og fotografier, der benyttes til udlån på bibliotekerne, har mulighed for at få andel i rådighedsbeløb for billedkunst. Du skal kun tilmelde dig, hvis du ikke er tilmeldt i forvejen. 

Hvem kan ikke søge

Billedkunstnere med værker til udsmykning i bibliotekerne og andre offentlige bygninger.
Billedkunstnere til plakater.

Hvad er formålet med ordningen?

Rådighedsbeløb for billedkunst er en kulturstøtte med en årlig bevilling på finansloven, der har til formål at støtte billedkunstnere, hvis værker er til udlån på bibliotekerne.  

Sådan vurderes din ansøgning

Rådighedsbeløbet fordeles af Slots- og Kulturstyrelsen, efter bibliotekernes indberetning af antallet af ansøgernes værker på bibliotekerne. Slots- og Kulturstyrelsen spørger hvert år biblioteker med kunst til udlån, om samlingen indeholder værker af ansøgerne. 

Hvad skal ansøgningen indeholde?

Du skal anvende digitalt ansøgningsskema til rådighedsbeløb for billedkunst, som du finder til højre på denne side. Fristen er 31. december 2021 for ansøgning til bibliotekspenge for billedkunst i 2022. Fristen er 31. december 2022 for ansøgning til bibliotekspenge for billedkunst i 2023.

Økonomi

Folketinget har bevilget 192.028 kr. til Rådighedsbeløb for billedkunst i 2022.

Se listen over modtagerne af Rådighedsbeløb for billedkunst.

Hvornår får du svar?

Når du har udfyldt ansøgningsskemaet, får du automatisk en kvittering på skærmen med et referencenummer. Du vil efterfølgende modtage en e-mail med din ansøgning vedhæftet, hvor dit CPR-nummer er fjernet af sikkerhedsmæssige grunde. Får du ikke en kvitteringsmail, bør du kontakte os for at sikre, at din ansøgning er gået igennem.

Din ansøgning modtaget senest d. 31. december 2021 vil blive behandlet i 2022, hvor du vil høre fra os i forbindelse med udbetalingen d. 7. marts 2022. Din ansøgning modtaget senest d. 31. december 2022 vil blive behandlet i 2023, hvor du vil høre fra os i forbindelse med udbetalingen i 2023.

Når bibliotekspengene for billedkunst er blevet udbetalt, modtager du en opgørelse i din e-Boks.

Når du har indsendt ansøgningen

Når du har udfyldt ansøgningsskemaet, får du automatisk en kvittering på skærmen med et referencenummer. Du vil efterfølgende få en e-mail med din ansøgning vedhæftet, hvor dit CPR-nummer er fjernet af sikkerhedsmæssige grunde.  

Ansøgningsskema som PDF?

Her på siden laves alle ansøgningerne elektronisk, men mange har glæde af at printe en PDF til at orientere sig i kravene, inden de når til udfyldelsen af den egentlige ansøgning. Men husk, at du ikke kan udfylde skemaet i hånden og aflevere det fysisk eller analogt.

Se ansøgningsskemaet i sin fulde længde (kan ikke udfyldes)

Opdateret 31. maj 2022