Creative Innovation Lab
Årlig pulje, der støtter udvikling og/eller udbredelse af innovative værktøjer, modeller eller løsninger (særligt inden for det digitale) inden for såvel de audiovisuelle og øvrige kulturelle sektorer.
Hvad kan jeg få støtte til?
Creative Innovation Lab støtter innovative projekter, der skaber nye former for kreativt indhold og tværsektorielle samarbejder. Dette kan f.eks. omfatte eksperimentelle tilgange og anvendelse af nye teknologier til at fremme digital omstilling, bæredygtighed, diversitet og kulturel innovation.
Projekterne skal kombinere de audiovisuelle og øvrige kulturelle sektorer og løsningerne skal have potentiale for at kunne anvendes på tværs af sektorer.
Projekter skal fokusere på et eller flere af følgende emner:
-
Virtuelle verdener som et nyt miljø til at fremme europæisk indhold, til publikumsudvikling og til at styrke konkurrenceevnen for europæiske indholdsindustrier.
-
Innovative forretningsværktøjer til produktion, finansiering, distribution eller markedsføring gennem ny teknologi (f.eks. AI, big data, blockchain, virtuelle verdener, NFT'er). Særligt:
-
Rettighedsforvaltning og indtægtsgenerering (inklusive nye kombinerede abonnementstilbud, der giver adgang til forskelligt europæisk kulturelt indhold fra eksisterende europæiske platforme), samtidig med at gennemsigtighed og fair aflønning af skabere og kunstnere sikres.
-
Dataindsamling og analyse med fokus på at forudsige indholdsproduktion og publikumsudvikling (herunder innovative tværsektorielle værktøjer til at forbedre abonnentservice og styrke værdien af det europæiske indhold, der tilbydes af europæiske onlineplatforme).
-
-
"Grønnere" praksisser for at mindske miljøpåvirkningen fra den audiovisuelle og andre kulturelle sektorer i overensstemmelse med Kommissionens Green Deal og initiativet New European Bauhaus.
Hvem kan søge?
- Organisationer, virksomheder, institutioner mv., der har en juridisk eksistens – inkl. enkeltmandsvirksomheder, så længe de er CVR-registrerede. Eksempelvis (men ikke begrænset til) virksomheder, offentlige institutioner, techvirksomheder og startups, inkubatorer og kulturorganisationer
- Organisationerne være baseret i et Creative Europe-land og skal være ejet af personer fra disse lande. Det vil sige lande i EU samt lande på denne liste
- Puljen kan enten søges af en enkelt organisation eller af et konsortium på flere organisationer.
- Enkeltpersoner kan ikke søge puljen.
Hvor ofte kan jeg søge?
Puljen er åben én gang om året – typisk med puljeåbning i 4. kvartal og ansøgningsfrist i 1-2. kvartal af det næste år.
Hold øje med vores kanaler og hjemmeside for at se, hvornår puljen åbner.
SE ÅBNE PULJER: Se de støttepuljer, der er åbne nu
Hvordan søger jeg?
Puljen søges via EU’s ansøgningsportal: Funding and Tenders Opportunities Portal (FTOP)
GUIDE TIL AT SØGE: Se vores guide til at søge Creative Europe-støtte, hvor vi gennemgår alle de forskellige trin i processen
Tidligere puljebeskrivelser
Når puljen åbner, offentliggør Europa-Kommissionen en puljebeskrivelse. Den beskriver alle krav og vilkår for puljen.
Krav og vilkår kan ændre sig fra år til år. Det er derfor vigtigt, at du læser puljebeskrivelsen grundigt.
Hvis du vil være på forkant, kan du orientere dig i tidligere puljebeskrivelser. Men husk, at der kan være væsentlige ændringer fra år til år. Derfor skal du altid bruge den aktuelle puljebeskrivelse, når du får adgang til den.
Mere information
Al relevant information om puljen fremgår af puljebeskrivelsen fra Europa-Kommissionen.