Den Jyske Kunstfond støtter iværksættere i Jylland

13.12.2018
Den Jyske Kunstfond har netop uddelt den første runde puljemidler. Fonden har valgt at støtte i alt 24 projekter, der skal sætte ekstra turbo på kulturelt iværksætteri i hele Jylland.

Et arkitekttegnet shelter i dampbøjet træ,  computerspil skabt med fysiske dukker og flot scenografi. og inspirerende og nyskabende papirkunst i Blokhus. Det er bare tre af de projekter, der netop har modtaget støtte fra Den Jyske Kunstfond.

Den Jyske Kunstfond modtog i alt 85 ansøgninger i den første ansøgningsrunde, og 24 projekter har fået den gode nyhed, at de modtager støtte til at udvikle deres projekter. 

Formand for Den Jyske Kunstfond, Frank Panduro, siger:

”Det bobler med gode idéer i Jylland, når det gælder at tænke forretningsudvikling i de kreative erhverv. I Den Jyske Kunstfond er vi stolte over at kunne støtte så vidt forskellige projekter i hele Jylland. Det, vi særligt har lagt mærke til ved vores uddeling, er, at mange ansøgere har vist nytænkning i forhold til krydsfeltet mellem kultur og erhverv, og rigtig mange projekter viser, at der er god opbakning fra det private erhvervsliv her i Jylland.” 

Samlet set blev der søgt om tilskud for i alt 18.8 millioner kroner, og der blev uddelt i alt 2.3 millioner kroner. 

Se den samlede liste over støttede projekter

Eksempler på støttede projekter:

Hængende ly – nytænkning af funktion og håndværk

Et hængende shelter i dampbøjet træ til en campingplads i Genner i Sønderjylland skal fungere som en smukt udformet prototype, der viser, hvad design, arkitektur og højt specialiseret træhåndværk kan bidrage med.

Kunst i Kanalbyen Fredericia – stærkt samarbejde med privat erhvervsliv

Her skabes nye muligheder for kreativt iværksætteri, når kunstnere involveres i udviklingen af en pop-up kunsthal og gennem produktion af nye kunstværker i samarbejde med forskellige bygherrer.

Måltidets Biennale – tværgående samarbejde og iværksætteri

Komitéen Det Grænsesøgende Kulturkøkken i Ebeltoft får støtte til Måltidets Biennale 2019, der består af en række events, udstillinger og symposier, hvor kunstnere, forskere og kokke bruger måltidet som udtryksform under temaet ”FREMTID, MÅLTID, NUTID”.  

Fakta om Den Jyske Kunstfond

Den Jyske Kunstfond består af formand Frank Panduro (iværksætter og koncertarrangør), Trine Jakobsen (direktør for Fonden Nørre Vosborg) og Marianne Kalb (direktør i Kalb PR & Kommunikation).

Alle medlemmer af Den Jyske Kunstfond er udpeget af kulturminister Mette Bock.

Fakta om de regionale kunstfonde

I forbindelse med vedtagelsen af finanslovsaftalen 2018 blev regeringen og Dansk Folkeparti enige om at etablere to regionale kunstfonde: Øernes Kunstfond og Den Jyske Kunstfond.

Den Jyske Kunstfonds og Øernes Kunstfonds formål er at støtte og styrke udviklingen af kunstmiljøer og økonomisk bæredygtige kunstvirksomheder uden for hovedstadsområdet.

Fondene skal de næste fire år varetage opgaven med at uddele 2,3 millioner kroner fra hver fond til kulturelt iværksætteri.

Læs mere om de regionale kunstfonde 

Yderligere oplysninger:

Fondssekretær Sabrina Højbjerg, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 33 95 42 00

Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95

Opdateret 23. november 2020