Slots- og Kulturstyrelsen udpeger ny vicedirektør

20.11.2019
Vicedirektør Nikolaj Jensen, der i dag er ansvarlig for ejendomsområdet i Slots- og Kulturstyrelsen, har sidste arbejdsdag i styrelsen før jul. Nikolaj Jensens afløser på posten er nu fundet.

Slots- og Kulturstyrelsen får ny vicedirektør for ejendomsområdet per 1. januar 2020, hvor nuværende vicedirektør efter eget ønske forlader posten.

Ny vicedirektør med ansvar for ejendomsområdet bliver Gerti Axelsen, der kommer fra en stilling som bygge- og udviklingschef hos Administrationsselskabet Lejerbo.

Direktør Jesper Hermansen, Slots- og Kulturstyrelsen, siger:

"Slots- og Kulturstyrelsen har ansvaret for at drive, vedligeholde og udvikle en lang række af statens slotte, haver og kulturejendomme, der besidder nogle helt unikke, kulturhistoriske og arkitektoniske værdier. Samtidig er styrelsen ansvarlig for en række store restaurerings- og byggeprojekter rundt omkring i landet, hvilket kræver solid erfaring fra byggebranchen med sikre kompetencer inden for strategiudvikling, drift og vedligehold, forhandling og med et skarpt øje for politik. Det er alle sammen kompetencer, som Gerti Axelsen besidder, og jeg ser derfor meget frem til, at hun tiltræder som vicedirektør med ansvar for ejendomsområdet i styrelsen fra 1. januar 2020. Samtidig siger vi farvel til vicedirektør Nikolaj Jensen, der har ønsket at træde ud af direktionen og har sidste dag i Slots- og Kulturstyrelsen før jul. Vi skylder Nikolaj en stor tak og ønsker ham alt det bedste fremover."

Gerti Axelsen ser frem til sin første arbejdsdag i Slots- og Kulturstyrelsen i begyndelsen af januar.

Kommende vicedirektør i Slots- og Kulturstyrelsen, Gerti Axelsen, siger:

"Jeg ser frem til at videreføre og udvikle de mange spændende opgaver, der ligger i Slots- og Kulturstyrelsens opgaveportefølje, fra daglig drift og vedligehold til tilblivelsen og gennemførelsen af de mange unikke restaureringssager og nybyggerier. Der ligger virkelig mange interessante og vigtige opgaver forude, som jeg glæder mig til at kravle ombord i - sammen med fagligt stærke og ambitiøse medarbejdere - og i et tæt samarbejde med den øvrige direktion at sætte retningen for en fortsat positiv og effektiv udvikling af styrelsen.”

49-årige Gerti Axelsen er uddannet arkitekt, og hun har de sidste 20 år gjort karriere inden for byggeområdet blandt andet som bygningschef i Frederiksberg Kommune, byggechef i Københavns Ejendomme og senest som bygge- og udviklingschef i Administrationsselskabet Lejerbo. Inden da har Gerti Axelsen været afdelingschef hos 3XN og Arkitema, og hun har desuden erfaring som arkitekt fra blandt andet Henning Larsen Architects og som underviser på Kunstakademiets Arkitektskole.

Slots- og Kulturstyrelsen står bag eksempelvis Frihedsmuseet i København, Nyborg Slot i Nyborg, "Den Kongelige Køkkenhave" ved Graasten Slot i Sønderjylland, restaureringen af Hofteatret i København og Himmelhaven ved kunstmuseet Ordrupgaard i Charlottenlund nord for København.

Læs mere om "Slotte og ejendomme"

Følg Slots- og Kulturstyrelsen på Facebook-siden "Kultur i Danmark" 

Yderligere oplysninger:

Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95 

Opdateret 20. november 2019