Sønderborg-firma vinder byggeopgaver i kongelig køkkenhave

07.11.2019
Slots- og Kulturstyrelsen har skrevet kontrakt med SIB, Sønderborg Ingeniør- og Byggeforretning, som får ansvaret for byggeopgaverne i ”Den Kongelige Køkkenhave” ved Graasten Slot.

Til næste sommer åbner ”Den Kongelige Køkkenhave” ved Graasten Slot, som skal være en helt ny attraktion i Sønderjylland til glæde for både lokalmiljøet og turister fra ind- og udland.

I januar måned gik opgaven med totalrådgivning på projektet til arkitektfirmaet ”P+P arkitekter”, og nu har Slots- og Kulturstyrelsen så udvalgt byggevirksomheden SIB, Sønderborg Ingeniør- og Byggeforretning, til at stå for opførelsen af et paradehus, en vinterhave, mandskabsbygninger, værksted og ombygningen af den gamle gartnerbygning, der skal forvandles til en velkomstbygning.

Enhedschef Niels Mellergaard, Center for Slotte og Haver, Slots- og Kulturstyrelsen, siger:

”Projektet ”Den Kongelige Køkkenhave” ved Graasten Slot er et utrolig spændende projekt, som vi glæder os meget til at vise frem for offentligheden. Engang bugnede køkkenhaven ved slottet med frugt og grønt, men i de senere år er køkkenhaven skrumpet en del. Det laver vi om på nu, og samtidig åbner vi køkkenhaven op for både lokale og turister, så alle får mulighed for at opleve en kongelig køkkenhave fuld af aktivitet.” 

Entreprisen har været i udbud, og Slots- og Kulturstyrelsen ser nu frem til indgå i et tæt samarbejde med SIB, Sønderborg Ingeniør- og Byggeforretning, om opgaven.

Direktør og bygmester Torben Golles, SIB, Sønderborg Ingeniør- og Byggeforretning, siger: 

”Vi glæder os til at komme i gang med opgaven og til at samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen om projektet. Opgaven passer rigtig godt til SIB, der tidligere har bygget blandt andet sundhedshus, handicapboliger og ejerboliger i Gråsten, og vi er stolte over at skulle bygge nyt i ”Den Kongelige Køkkenhave” ved Graasten Slot.” 

Planen er, at alt står klart til en indvielse af ”Den Kongelige Køkkenhave” i sommeren 2020, hvor haven åbner for offentligheden. 

Projektet er finansieret af midler fra Sønderborg Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen og med donationer fra Bitten og Mads Clausens Fond, Louis Hansens Fond, Fabrikant Mads Clausens Fond, BHJ Fonden, Sydbank Fonden, Elsass Fonden og Michael Jebsen Fonden.

Læs mere om ”Den Kongelige Køkkenhave”

Følg Slots- og Kulturstyrelsen på Facebook-siden ”Kultur i Danmark”

Yderligere oplysninger:

Enhedschef Niels Mellergaard, Slots- og Kulturstyrelsen, post@remove-this.slks.dk, tlf.: 33 95 42 00

Direktør og bygmester Torben Golles, SIB, Sønderborg Ingeniør- og Byggeforretning, golles@remove-this.sib.dk, tlf.: 74 42 49 19 

Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95 

 

 

Opdateret 07. november 2019