Sæt kryds – og tag med til konference om ”nyheder” og ”aktualitet”

18.06.2019
Slots- og Kulturstyrelsen afholder tirsdag den 22. oktober en konference om, hvad forskellige befolkningsgrupper i Danmark opfatter og forstår ved begreberne ”nyheder” og ”aktualitet”. Tilmelding til konferencen åbner efter sommerferien, men sæt allerede

Det er ikke nogen hemmelighed, at unges og ældres medieforbrug har udviklet sig i meget forskellige retninger de seneste år. Unges daglige mediebrug er fyldt med sociale medier, streaming, surfing på nettet og korte videoklip på YouTube, mens ældre danskere holder fast i klassiske medier som tv, radio og skrevne medier.

Men har medieudviklingen generelt betydning for, hvordan forskellige befolkningsgrupper opfatter og forstår nyheder og aktualitet? Og hvilke konsekvenser har det for det danske samfund?

Dét – og meget andet – kan man få svar på, når Slots- og Kulturstyrelsen tirsdag den 22. oktober 2019 afholder en konference i Eigtveds Pakhus i København, der går tæt på danskernes opfattelse og forståelse af, hvad nyheder og aktualitet er.

Konferencen afholdes i forbindelse med offentliggørelsen af en ny rapport fra Slots- og Kulturstyrelsen –  "Rapportering om mediernes udvikling i Danmark" – der er udarbejdet af forskere på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX.

Det fulde program for konferencen med oplæg og debat vil blive offentliggjort på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside efter sommerferien, og der vil blive udsendt en nyhed til styrelsen abonnementsliste for medieområdet, hvor der også vil være et link til tilmelding til konferencen.

Abonner på Slots- og Kulturstyrelsens nyheder om medier

Læs om Rapportering om mediernes udvikling i Danmark

Følg Slots- og Kulturstyrelsen på Facebook-siden ”Kultur i Danmark”

Yderligere oplysninger:

Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95

Opdateret 21. august 2019