LOUD vinder ny DAB-kanal

22.10.2019
Radio- og tv-nævnet har netop udpeget Kulturradio Danmark A/S med radiokanalen LOUD som vinder af udbuddet af den nye digital public service-radiokanal med fokus på kultur.

På et møde i Radio- og tv-nævnet i dag har Nævnet behandlet tre ansøgninger om at blive udbyder af den nye DAB-radiokanal. Nævnet har netop besluttet, at vinderen af den nye radiokanal er Kulturradio Danmark A/S med radiokanalen LOUD. 

Radio- og tv-nævnet åbnede for et udbud af en ny digital public service-radiokanal med fokus på kultur den 26. juli 2019. Da ansøgningsfristen udløb fredag den 20. september, havde Nævnet modtaget ansøgninger fra Kulturradio Danmark A/S, PeopleGroup Five A/S og dk4 – Radio ApS.

Formand Caroline Heide-Jørgensen, Radio- og tv-nævnet, siger:

”Radio- og tv-nævnet har vurderet ansøgningerne ud fra tre evalueringskriterier: Kvaliteten og realismen i plan for driften, buddet på det samlede tilskud og indholdet i de beskrevne programplaner. Når vi sammenholder de tre ansøgninger set i forhold til de tre kriterier, så er det Nævnets vurdering og beslutning, at Kulturradio Danmark A/S med radiokanalen LOUD har indsendt den ansøgning, som bedst lever op til de kriterier, der er opstillet i udbudsmaterialet. Det har været en klar afgørelse, idet Kulturradio Danmark A/S har fået en samlet score på 6,65, hvilket er 1,55 bedre end den næstbedste. Jeg vil gerne understrege, at der ligger et grundigt arbejde bag evalueringerne af de tre ansøgninger, hvor vi har konkluderet, at Kulturradio Danmark A/S har præsenteret Radio- og tv-nævnet for den bedste løsning i forhold til at drive den nye DAB-radiokanal.”

Begrundelsen for Radio- og tv-nævnets beslutning kan findes i en evalueringsrapport, som bliver offentliggjort i morgen onsdag den 23. oktober kl. 15.00, hvilket er normal praksis i forbindelse med større udbud og ansøgninger.

Det er planen, at Kulturradio Danmark A/S begynder at sende radio LOUD fra den 1. april 2020.

<link omraader medier radio public-service-radio udbud-af-dab-kanal>Læs evalueringsrapporten (offentliggøres den 23. oktober kl. 15.00)

Abonner på nyheder fra Slots- og Kulturstyrelsen

Yderligere oplysninger:

Radio- og tv-nævnet: rtv@remove-this.slks.dk
Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95 

Opdateret 22. oktober 2019