Nye seniorhøjskoler ser dagens lys

25.11.2019
To nye højskoler, "Rude Strand Højskole" ved Odder og "Liselund Højskole" ved Slagelse, er blevet godkendt som seniorhøjskoler. Det sker i kølvandet på en ændring af højskoleloven, som trådte i kraft den 1. januar 2019.


Fremover kan landets seniorer nu også komme på seniorhøjskole ved Odder og Slagelse.

Målet med ændringen af højskoleloven var at sikre, at flere højskoler kunne få mulighed for at udbyde korte højskolekurser, som i stor grad bliver efterspurgt af netop seniorer.

Samtidig var målet, at de nye skoler skulle skabe gode rammer for den stadigt voksende gruppe af seniorer, der er nysgerrige, og som gerne vil tage på højskole rundt omkring i landet.

Tre seniorhøjskolegodkendelser har været sendt i udbud i perioden mellem den 1. januar 2019 og 1. maj 2019, og Slots- og Kulturstyrelsen har altså nu godkendt de første to ansøgere som seniorhøjskoler.

Det drejer sig om "Rude Strand Højskole" ved Odder og "Liselund Højskole" ved Slagelse. Højskolerne forventes at kunne udbyde kurser fra henholdsvis august 2020 og januar 2021 til gavn for landets seniorer.

De to nye skoler kommer til at supplere de to nuværende seniorhøjskoler: Højskolen Marielyst på Falster og SeniorHøjskolen i Nørre Nissum.

Flere kursister og flere skoler
Der er generelt en stor efterspørgsel efter højskoletilbud i disse år, og fra skoleåret 17/18 til skoleåret 18/19 har der været en stigning i elevtallet på omkring 5 procent. 

Derudover er der også mange borgere, der ønsker at drive og stå bag en højskole, og Slots- og Kulturstyrelsen behandler i øjeblikket flere ansøgninger fra borgere, som ønsker at få godkendt nye højskoler, hvor der også er fokus på de klassiske, lange kurser.

Med de to nye seniorhøjskoler er der nu i alt 72 godkendte højskoler i Danmark.

Læs mere om folkehøjskoler

Følg Slots- og Kulturstyrelsen på Facebook-siden "Kultur i Danmark"

Yderligere oplysninger:
Højskolekonsulent Ole Wille, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 33 95 42 00
Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95

Opdateret 17. januar 2020