Millionpulje skal markere Genforeningsjubilæet 2020

07.09.2018
Kulturministeriet og Folketinget har afsat en pulje på 8 millioner kroner til markering af Genforeningsjubilæet i 2020. Af de 8 millioner kroner er 6 millioner til rådighed i 2018 og 2 millioner kroner i 2019. Der kan nu ansøges om midler vedrørende pulje

I 2020 markeres 100-året for genforeningen af Sønderjylland med Danmark. I den forbindelse er der afsat en pulje, der formidler Danmarks og det dansk-tyske grænselands historie. 

Puljen er en del af den samlede indsats til markering af genforeningsjubilæet i 2020 og har til formål at understøtte formidlende og folkeoplysende aktiviteter, der bidrager til at styrke befolkningens kendskab til genforeningens betydning både aktuelt og historisk, så genforeningsjubilæet ikke blot bliver en regional, men en national begivenhed.

Puljen henvender sig primært mod folkeoplysende foreninger og kulturelle institutioner i Danmark og Slesvig-Holsten. Det er kulturministeren, der træffer afgørelse efter indstilling af den statslige styregruppe i samarbejde med Folketinget. 

Det er Slots- og Kulturstyrelsen, der står for administration af puljen, og på styrelsens hjemmeside kan man læse de nærmere kriterier for at komme i betragtning samt søge puljen.

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16

Opdateret 01. februar 2019