Duft Østen i Frederiksberg Have

12.06.2019
Nu åbner te-serveringen ved Det Kinesiske Lysthus i Frederiksberg Have igen. Slots- og Kulturstyrelsen har indgået et samarbejde med Hans Knudsen Instituttet, og sammen med Det Kinesiske Kulturcenter i København er der planer om flere kulturelle indslag.

De seneste år har gæster og besøgende i Frederiksberg Have på Frederiksberg haft mulighed for at nyde en fredelig stund og en kop te ved Det Kinesiske Lysthus i Frederiksberg Have. Nu åbner te-serveringen i haven igen med opstart fra lørdag den 15. juni kl. 11.00 til 16.00.

Slotshavechef Niels Mellergaard, Slots- og Kulturstyrelsen, siger:

”Vi er glade for, at vi igen i år kan tilbyde vores gæster oplevelser i den romantiske haves univers. Vi har igennem flere år haft et godt samarbejde med Hans Knudsen Instituttet, som driver forskellige beskæftigelsesindsatser i Kongens Have for os. Derfor er det glædeligt, at vi nu kan udvide samarbejdet til Frederiksberg Have.”

Hans Knudsen Instituttet har i mere end 100 år hjulpet borgere, der står uden for arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet, med at skabe et aktivt og meningsfyldt liv gennem arbejde og uddannelse. Det sker gennem indsatser, der gør den enkelte i stand til at opnå eller fastholde en tilknytning til arbejdsmarkedet eller til at komme i uddannelse.

Udviklingschef Mai-Britt Pedersen, Hans Knudsen Instituttet, siger:

”Det Kinesiske Lysthus kommer til at fungere som et arbejdsfællesskab og en ramme for opkvalificering, hvor man kan udvikle sine faglige, personlige og sociale kompetencer i støttede rammer og med mulighed for skabe gode relationer.

Det Kinesiske Lysthus vil derfor fungere som springbræt for borgere til job på ordinære eller særlige vilkår og som træning i at gå på arbejde. På den måde kan indsatsen støtte borgerne i at blive parate til at blive en del af det virkelige arbejdsmarked.”

Samarbejdet vil over tid blive udvidet til - udover at omfatte forskellige praktiske opgaver - også at åbne andre døre til oplevelser for eksempel ved at give adgang til Mindehøjen og Kildegrotten i Søndermarken, som også ligger på Frederiksberg, på udvalgte tidspunkter.

Kinesisk stemning i haven

Takket være en donation fra Frederiksberg Fonden har det også været muligt at indkøbe eksempelvis kinesisk porcelæn, der er en kopi af porcelæn med mønstre fra starten af 1800-tallets Qing-dynasti – også kaldet manchu-dynastiet.

I samarbejde med Det Kinesiske Kulturcenter i København og Det Danske Musikkonservatoriums afdeling for kinesiske studerende planlægges forskellige kulturelle indslag, som kan understøtte oplevelsen af en autentisk, kinesisk stemning. Det skal lede til sammensætningen af et større program og aktiviteter i sæsonen 2020, hvor 70-året for Danmarks anerkendelse af Folkerepublikken Kina markeres.

Fakta om Det Kinesiske Lysthus og Kineserøen

Det Kinesiske Lysthus på Kineserøen i Frederiksberg Have blev bygget i 1802 som en del af omlægningen af Frederiksberg Have fra barokhave til romantisk landskabelig have.

Som navnet afslører, var lysthusets formål at danne rammen om lystige aktiviteter af mange typer, og den kongelige familie var særligt glade for at drikke te på øen, når de kongelige var på ture rundt i haven.

Læs mere om Frederiksberg Have 

Åbningstider og booking

Te-serveringen starter lørdag den 15. juni, hvorefter der hver dag i sommerhalvåret frem til og med medie september – med enkelte undtagelser – vil være åbent for te-servering i tidsrummet fra kl. 11.00 til 16.00.

Det er muligt at holde arrangementer og private selvskaber på Kineserøen på fredage og lørdage, hvor man kan leje Det Kinesiske Lysthus.

Læs mere om leje på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside

Følg Slots- og Kulturstyrelsen på Facebook-siden "Kultur i Danmark"

Yderligere oplysninger: 

Slotshavechef Niels Mellergaard, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 33 95 42 00
For spørgsmål om leje: slotshave@remove-this.slks.dk
Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95

Opdateret 27. marts 2023