Byggerier i kongelig køkkenhave går nu i gang

15.11.2019
Sønderborg Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen inviterer nu alle interesserede til 1. spadestik i "Den Kongelige Køkkenhave" ved Graasten Slot. Arrangementet finder sted onsdag den 20. november kl. 14.00, og pressen er velkommen.

På Graasten Slot har der i foråret og den varme sommer været hektisk aktivitet, hvor den gamle køkkenhave blev pløjet op og genopført med snorlige bede, flotte espalierer af æbletræer og optimale forhold for produktion af frugter, grøntsager og urter. 

Nu er tiden kommet, hvor Slots- og Kulturstyrelsen kan tage fat på at bygge Paradehuset, der skal huse myrter, citrustræer og figentræer, når kulden sætter ind, og "Vinterhaven", hvor man kan spise frokost eller holde arrangementer. Der skal også opføres en ny personalebygning, hvor der er plads til havens gartnere og de mange nye medarbejdere fra Sønderborg Kommunes socialpsykiatriske tilbud "Væksthuset". 

I den anledning inviterer Sønderborg Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen alle interesserede, fondene bag projektet, samarbejdspartnere og pressen til et 1. spadestik-arrangement i "Den Kongelige økkenhave" ved Graasten Slot. 

Tid: Onsdag den 20. november, kl. 14.00 til kl. 16.00. 

Sted: Felstedvej 8, 6300 Gråsten. Parkering kan ske på den nye P-plads ved Slotsgade. 

Der vil være taler ved blandt andre borgmester Erik Lauritzen, viceborgmester Stephan Kleinschmidt og vicedirektør Nikolaj Jensen, Slots- og Kulturstyrelsen, musikalsk indslag og et let traktement. 

Når det officielle arrangement slutter kl. 15.00, står Slots- og Kulturstyrelsens medarbejdere klar til at vise rundt i "Den Kongelige Køkkenhave" i en times tid og fortælle historier om haven og dele ud af deres viden om planter og havearkitektur for alle interesserede.

Formålet med projekt "Den Kongelige Køkkenhave" er at skabe en attraktion i Sønderborg Kommune, hvor den gamle køkkenhave åbnes op for offentligheden og kan blive et turistmål for både lokale og turister fra ind- og udland. 

Læs mere om "Den Kongelige Køkkenhave" 

Følg Slots- og Kulturstyrelsen på Facebook-siden "Kultur i Danmark"

Yderligere oplysninger:

Slotshavechef Niels Mellergaard, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 33 95 42 00

Presseansvarlig Rasmus Kjølby, Sønderborg Kommune, tlf.: 27 90 81 77, rakj@remove-this.sonderborg.dk 

Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95 

Opdateret 14. november 2019