Kultur bygger bro i udsatte boligområder

26.03.2019
Fremover vil langt flere børn og unge i udsatte boligområder få mulighed for at prøve kræfter med kunst- og kulturprojekter, hvor målet er at bygge bro på tværs af forskelligheder.

Otte projekter fordelt i hele landet har fået tilskud fra puljen ”Kulturbroen”. Der er i alt uddelt 3,7 millioner kroner gennem puljen, der, som noget nyt, afprøver, hvordan man udvikle projekter, der har til formål at bygge bro mellem sociale, kulturelle og religiøse skel og danne nye fællesskaber. 

Otte projekter fordelt i hele landet

De otte nye projekter er alle samarbejdsprojekter mellem kulturinstitutioner og boligsociale aktører: 

  • ”Musikalsk legestue – som brobygger” i Brøndby Kommune – et samarbejde mellem Den boligsociale helhedsplan, Brøndby Musikskole og Kulturhuset Brønden, der udvikler og etablerer et lokalt musiktilbud i Brøndby Strand til småbørn og deres forældre.
  • "SUPERTOTAL filmfortællinger fra Charlotteager” – et samarbejde mellem Den boligsociale helhedsplan Charlottekvarteret, filmfestivalerne CPH:DOX og BUSTER, Charlotteskolen og fritidsklubben 5'eren, der har som mål at styrke de unges demokratiske og kunstneriske stemme.
  • "Hjemme i Kunsten” i Fredensborg Kommune – et samarbejde mellem tre kunstlaboratorier for børn og unge fra udsatte boligområder i Nivå og Kokkedal, der bruger kunsten til at skabe positiv dialog og sociale fællesskaber i nærmiljøet.
  • ”kulTur Vi skaber historie” på Museum Lolland-Falster, der har et mål om at danne fællesskaber og identitet gennem involvering i historien og egne boligområder.
  • Rollespilsprojektet ”Imperiet” i Tingbjerg – et samarbejde mellem Rollespilsfabrikken, SOF og lokale bydelsaktører, der danner fællesskab, sammenhold og personlig udvikling gennem rollespil.
  •  ”Team PEACE” – et samarbejde mellem Team Teatret og det udsatte boligområde Holtbjerg i Herning, som gennem tre år underviser udsatte unge i performative, kreative og produktive fag.
  •  ”Det Potentielle Rum” i Thisted Kommune – et samarbejde mellem boligområdet Havrevej og Thisteds kulturhus Kulturrummet, der skal skabe læringsfællesskaber og varige samarbejder mellem børn og unge fra boligområdet.
  •  ”Kultur der forandrer” – der udvikler kultur- og fritidstilbud i otte udsatte boligområder i Aarhus som en vej til at styrke social inklusion, almendannelse og medborgerskab. 

Læs mere i Kulturministeriets pressemeddelelse  

Læs mere om puljen 

Yderligere oplysninger:

Konsulent Stine Engel, Slots- og Kulturstyrelsen, 33 95 42 00
Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95

Opdateret 10. maj 2019