Kronprinsparret besøger Sydkorea
Som en del af fejringen af diplomatiske forbindelser mellem Sydkorea og Danmark gennem 60 år, har de to lande udnævnt 2019 til at være officielt kulturår – et år, hvor der vil være fokus på kulturudveksling og kulturindsatser landene imellem.
I løbet af tre dage skal H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Kronprinsessen, som er protektor for ”Kulturåret 2019”, samt et følge af blandt andre undervisningsminister Merete Riisager og knap 50 repræsentanter fra dansk erhvervsliv, opleve en lang række danske kulturoplevelser, der alle er en del af kulturåret.
Det er Slots- og Kulturstyrelsen, som sammen med Den Danske Ambassade i Seoul, har ansvaret for, at gæsterne under det officielle besøg i Sydkorea får mulighed for at opleve dansk-koreanske kulturelle samarbejder på tæt hold.
Kronprinsparret og de øvrige gæster vil blandt andet få mulighed for at se dansk børneteater, når det internationale ensemble ”MishMash” – med base i Danmark – optræder. De skal se kunstudstillinger og kunstinstallationer, som er blevet til som samarbejdsprojekter mellem sydkoreanske partnere, danske Museum Jorn og kunstnergruppen ”Superflex”, og de vil komme til at høre dansk jazz af musikeren Morten Schantz.
Besøget afsluttes med en stor kulturmiddag på Korea Furniture Museum i Seoul med deltagelse af en række vigtige sydkoreanske kulturpartnere, Kronprinsparret og den danske delegation.
Dansk kunst og musik
Fra dansk side vil der i hele 2019 blive afholdt flere store danske kulturarrangementer i Sydkorea, så det sydkoreanske publikum får mulighed for at opleve det bedste inden for dansk kunsthåndværk og design, billed- og installationskunst, teater, musik og meget mere.
Blandt højdepunkter i løbet af ”Kulturåret 2019” er:
Den første Asger Jorn-udstilling i Asien nogensinde, som bliver vist på National Museum of Modern and Contemporary Art i Seoul.
Tæt ved den nordkoreanske grænse, vil den danske kunstnergruppe "Superflex” udstille deres berømte værk ”One Two Three Swing!”, som blandt andet nød stor anerkendelse på det berømte kunstmuseum Tate Modern i London, Storbritannien.
Den danske udstilling ”Crafted Matter” med mere end 10 danske kunstnere vil blive vist på den berømte ”Cheongju Biennale”.
På ”Jarasum International Jazz Festival” vil der være et dansk fokus med danske jazzmusikere som for eksempel Morten Schantz Godspeed, Kalaha, Horse Orchestra og Makiko Hirabayashi Trio.
Fakta om kulturindsatsen
Hovedformålet med kulturindsatsen i Sydkorea er at sikre, at der også fremover vil være opmærksomhed omkring og kendskab til Danmark i Sydkorea, og derfor er der et særligt fokus på de yngre generationer og innovation i den kulturelle udveksling.
”Kulturåret 2019” mellem Danmark og Sydkorea er et fællesprojekt med kulturelle aktiviteter i begge lande, hvor de kulturelle indsatsområder har fokus på at cementere og udbygge relationer mellem aktører på det kulturelle område.
I Sydkorea er der en stigende interesse for Danmark og danske værdier og ikke mindst livsstilsfænomener som ”hygge”, Danmarks fleksible arbejdsmarked, vores uddannelsessystem og høje velfærdsniveau tiltrækker sig opmærksomhed blandt sydkoreanerne.
Slots- og Kulturstyrelsen har det overordnede ansvar for den danske del af kulturindsatsen i tæt samarbejde med Udenrigsministeriet og Den Danske Ambassade i Sydkorea. Sydkoreas Kulturministerium har ansvaret for den sydkoreanske del af fejringen. Protektorer for det fælles kulturår er fra dansk side H.K.H. Kronprinsessen, og fra sydkoreansk side er det den verdenskendte ballerina Ms. Kang Sue-Jin.
Kulturindsatsen i Sydkorea er en del af Det Internationale Kulturpanels strategiske handlingsplan for 2017 til 2020, der omfatter kulturindsatser i USA, en række europæiske lande og Asien med udgangspunkt i Kina, Japan og Sydkorea.
Følg Slots- og Kulturstyrelsen på Facebook
Yderligere oplysninger:
Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95