Juul & Nielsen og Barslund I/S bygger ”Himmelhaven” ved Ordrupgaard

25.02.2019
Konsortiet Juul & Nielsen og Barslund I/S tager i denne uge fat på arbejdet med at skabe det underjordiske anlæg ”Himmelhaven”, der skal huse Ordrupgaards kunstsamling af fransk impressionisme.

Slots- og Kulturstyrelsen, som er bygherre på projektet ”Himmelhaven” ved Ordrupgaard i Charlottenlund nord for København, har underskrevet kontrakt med konsortiet Juul & Nielsen og Barslund I/S, der i denne uge begynder arbejdet på det omfattende projekt.

Det er norske Snøhetta Arkitekter, der har tegnet den nye tilbygning til Ordrupgaard, i samarbejde med COWI og EKJ Rådgivende Ingeniører. Snøhetta står bag bygninger som for eksempel operahuset i Oslo, Norge, biblioteket i Alexandria, Egypten, og ”The National September 11 Memorial Museum & Pavilion” i New York, USA.

Enhedschef Ann-Pia Puggard, Center for Restaurering og Projekter, Slots- og Kulturstyrelsen, siger: 

”I Slots- og Kulturstyrelsen ser vi frem til, at byggeriet nu kan gå i gang. Projektet er blevet forsinket, fordi vi måtte igennem flere udbudsrunder, før vi fandt den rette entreprenør til realiseringen af byggeriet. Derudover har byggeboomet i Danmark gjort det nødvendigt for os at se nærmere på økonomien i projektet. Det er nu faldet endeligt på plads takket være en generøs ekstrabevilling på 28 millioner kroner fra fondene. Nu sætter vi alle sejl til, så Ordrupgaard kan åbne i slutningen af næste år.”

På Ordrupgaard ser man frem til, at byggeriet af Himmelhaven nu for alvor kan gå i gang.

Direktør Anne-Birgitte Fonsmark, Ordrupgaard, siger:

”Vi er meget glade for, at vi nu går ind i en ny fase i byggeprojektet, og vi glæder os til, at se Himmelhaven tage form og følge arbejdet på tæt hold. Det bliver en travl tid, for vi har samtidig utrolig mange udlån til museer i både ind- og udland. Det er skønt, at andre kan få glæde af at opleve værkerne, mens vi får Himmelhaven og resten af Ordrupgaard gjort klar til atter at kunne præsentere kunsten og et nyt Ordrupgaard for publikum.”

Størstedelen af Ordrupgaards kunstsamlinger er i øjeblikket udlånt til museer rundt omkring i Danmark, mens andre værker er på turne ude i verden. 

Konsortiet Juul & Nielsen og Barslund I/S er klar til at gå i gang med arbejdet med det samme. 

Administrerende direktør Tommy Nielsen, Juul & Nielsen, siger:

”Vi glæder os til at starte op på et stærkt samarbejde og den meget spændende opgave, der nu ligger foran os.”

Projektet er finansieret ved bevillinger fra A. P. Møller Fonden, Augustinus Fonden, Realdania, Det Obelske
Familiefond samt Knud Højgaards Fond.

Udover nybyggeriet vil der også blive udført et energirenoveringsprojekt, der vil reducere Ordrupgaards samlede, årlige energiudgifter. Det er COWI, der er totalrådgiver på energiprojektet. Samlet set er bygge- og energirenoveringsprojektet projekteret til at løbe op i 131 millioner kroner.

Læs mere på Ordrupgaards hjemmeside

Følg Slots- og Kulturstyrelsen på Facebook

Yderligere oplysninger:

Henvendelser vedrørende byggesagen:

Enhedschef Ann-Pia Puggaard, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 33 95 42 00
Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95

Henvendelser vedrørende Ordrupgaard:

Direktør Anne-Birgitte Fonsmark, Ordrupgaard, tlf.: 39 64 11 83
Administrationschef Bo Veibel Petersen, Ordrupgaard, tlf.: 39 64 11 83

Henvendelser til konsortiet:

Administrerende direktør Tommy Nielsen, Juul & Nielsen, tlf.: 20 74 68 02

Opdateret 17. januar 2020