Styrelsen giver dispensation til ændringer på Nyborg Slot
I forbindelse med det igangværende Nyborg Slot-projekt har Slots- og Kulturstyrelsens Center for Kulturarvs fortidsmindeenhed netop truffet en delafgørelse.
Center for Kulturarv har meddelt dispensation til de ansøgte ændringer på fortidsmindet, og afgørelsen er truffet i henhold til museumslovens § 29 j, stk. 1, jf. § 29 e, stk. 1. Delafgørelsen vedrører etablering af terrændæk og ledningsføring i 1. stokværk på Kongefløjen, som er vestfløjen på Nyborg Slot.
Hvis man ønsker at klage
Slots- og Kulturstyrelsens afgørelse (efter museumslovens § 29 j, stk. 1) kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet, jf. museumslovens § 29 t, stk. 2, 2. pkt., og § 12, stk. 1 og 2, i delegationsbekendtgørelsen.
Klagefristen er fire uger fra meddelelsen af afgørelsen.
Hvem kan klage?
Afgørelsen kan påklages af organisationer og foreninger, der er klageberettigede.
Ifølge museumslovens § 29 u, stk. 1, er følgende klageberettigede i forhold til styrelsens afgørelser om dispensation til ændringen i tilstanden af fortidsminder:
- Adressaten for afgørelsen
- Ejeren af den ejendom, som afgørelsen vedrører
- Offentlige myndigheder
- Lokale foreninger og organisationer, som har væsentlig interesse i afgørelsen
- Landsdækkende foreninger og organisationer, hvis hovedformål er beskyttelse af natur og miljø og
- Landsdækkende foreninger og organisationer, som efter deres formål varetager væsentlige rekreative interesser, når afgørelsen berører sådanne interesser.
I forlængelse af ovenstående bemærkes, at det i forbindelse med en eventuel klage efter museumslovens § 29 u, stk. 1, nr. 5, vil være Miljø- og Fødevareklagenævnet, som tager stilling til, hvorvidt klager er klageberettiget.
Læs brev om afgørelsen (pdf)
<link file:70206 _blank>Læs bilag til afgørelsen (pdf)
Yderligere oplysninger:
Specialkonsulent Marianne Rasmussen Lindegaard, Slots- og Kulturstyrelsen, Center for Kulturarv, tlf.: 33 95 42 00
Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95