Radio- og tv-nævnet fordeler tilladelser til ikkekommercielt tv

04.10.2019
Radio- og tv-nævnet har efter udbud fordelt programtilladelser til ikkekommercielt tv i MUX 1. De nye tv-stationer vil tidligst begynde at sende ikkekommercielt tv fra den 1. januar 2020. De nuværende tilladelser udløber ved udgangen af 2019.

Radio- og tv-nævnet har i 1. halvår af 2019 afholdt udbud af tilladelser til ikkekommercielt tv i MUX 1 i otte regionale områder svarende til TV2-regioner.

De nye programtilladelser træder i kraft den 1. januar 2020 og gælder til udgangen af 2025.

Ikkekommercielt tv i MUX 1

Der var i alt 63 ansøgere, og der er blevet fordelt 38 programtilladelser fordelt på otte forskellige områder i Danmark.

Radio- og tv-nævnet har offentliggjort en oversigt over tildelte programtilladelser på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside.

Nævnet forventes at tage stilling til fordeling af tilskud til ikkekommercielt tv på sit møde i december 2019. Programtilladelser og tilsagn om tilskud forventes udsendt senest i begyndelsen af januar måned.

Ansøgere, der har fået afslag på ansøgning om programtilladelse, vil modtage deres afslag i oktober måned.

Læs mere om udbud af ikkekommercielt tv i MUX 1 og se listen over tildelte programtilladelser

Tilladelser til særordningen

Ved ansøgningsfristens udløb var der indkommet tre ansøgninger til særordningen i MUX 1. TV Glad og ANTV opfyldte alle formelle krav, og Radio- og tv-nævnet har derfor tildelt dem tilladelse. Den sidste ansøger opfyldte ikke alle formelle krav.

Formålet med særordningen er, at der bliver produceret ikkekommercielt tv, som er produceret af og rettet mod personer med fysisk funktionsnedsættelse og psykisk eller intellektuel funktionsnedsættelse.

Læs mere om særordningen i MUX 1

Yderligere oplysninger:

Radio- og tv-nævnet: rtv@remove-this.slks.dk

 

Opdateret 09. oktober 2019