Ny legeplads inviterer til leg og læring

18.12.2019
Frederiksberg Haves legeplads har i løbet af efteråret 2019 gennemgået en forvandling, og den nu er klar til at byde havens mange gæster – både små og store – velkommen. Der er indvielse af legepladsen kl. 10.00 i dag.

Som en miniaturehave i den rigtige have er legepladsen i Frederiksberg Have nu igen klar til at byde havens mange gæster velkommen efter at have gennemgået en sand forvandling i løbet af 2019. 

Den nye legeplads bliver indviet ved et arrangement i Frederiksberg Have i dag, hvor blandt andre formand for By- og Miljøudvalget Jan E. Jørgensen, Frederiksberg Kommune, vicedirektør Nikolaj Jensen og slotshavechef Niels Mellergaard, Slots- og Kulturstyrelsen, vil være tilstede sammen med en masse af dem, der kommer til at få størst fornøjelse af legepladsen, nemlig en masse børn fra de lokale børnehaver.  Pressen og andre interesserede er velkommen til arrangementet.  

Tid: Kl. 10.00 til kl. 11.00.

Sted: Legepladsen i Frederiksberg Have, indgang ved Møstings Hus, Andebakkesti 5, 2000 Frederiksberg eller via hovedindgangen fra Frederiksberg Runddel.

Udformningen af legepladsen og aktiviteterne er blevet til på baggrund af en borgerinddragelse med opsætning af "Ønskebænken" ved legepladsen, hvor havens gæster kunne komme med ønsker til, hvad legepladsen skulle indeholde, og blandt ønskerne var både gynger og rutsjebaner, som nu er en del af legepladsen.  

Borgmester Simon Aggesen, Frederiksberg Kommune, siger:

”Frederiksberg skal være et godt sted for børnefamilierne, og derfor er legepladsen udviklet på baggrund af ideer og ønsker fra de børn og voksne, som bruger stedet. Resultatet er en flot og spændende legeplads, som byder på en masse gode oplevelser for børnene. Jeg håber, at rigtig mange vil få glæde af den fremover.” 

Formand for By- og Miljøudvalget, Jan E. Jørgensen, har været med helt i front fra begyndelsen i forhold til at få bevilliget midler til den nye legeplads. 

Formand for By- og Miljøudvalget, Jan E. Jørgensen, Frederiksberg Kommune, siger:

”I Frederiksberg Kommune har vi igennem længere tid haft et stort fokus på at opgradere vores offentlige legepladser. Derfor er jeg glad for, at der blev afsat penge på finansloven til at give legepladsen i Frederiksberg Have et markant løft til glæde for de mange besøgende i haven.”

Frederiksberg Have er et godt eksempel på, hvordan Slots- og Kulturstyrelsen har fokus på at udvikle slotshaverne, så de følger med tiden, men samtidig bliver opgraderet med respekt for den kongelige havehistorie. 

Vicedirektør Nikolaj Jensen, Slots- og Kulturstyrelsen, siger: 

"I Slot- og Kulturstyrelsen har vi ansvaret for Statens slotshaver og slotte, og det er vores opgave at sikre og bevare disse kulturhistoriske anlæg. Vi lægger også vægt på inden for de givne rammer, at følge med tiden og lytte til de behov og ønsker om tilbud, som havens brugere har, der kan gøre deres oplevelser i haverne bedre. Jeg synes, vi har opnået et flot resultat her i Frederiksberg Have med projektet "LEG & LÆR", som giver mulighed for en masse spændende oplevelser for både små og store gæster i haven." 

Legepladsen er udviklet i et samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen og Frederiksberg Kommune, og legepladsen er tegnet og skabt af legepladsfirmaet UNO-UNIQA Group. Projektet har kostet 3 millioner kroner, der blev afsat som en anlægsbevilling via finansloven sidste år.

Fakta om Frederiksberg Have

Frederiksberg Have er et smukt eksempel på en landskabelig, romantisk have, som er en vigtig del af fortællingen om 400 års havehistorie i Danmark. 

Grundtanken bag den nye legeplads i Frederiksberg Have er, at legepladsen skal være en miniatureudgave af den rigtige have, hvor hovedakserne og elementerne fra den omkringliggende have er genkendelige, og på den måde bliver legepladsen en del af den historiske fortælling om haven.  

Legepladsen byder blandt andet på Frederiksberg Slot i ministørrelse, ”Det Kinesiske Lysthus” på sin helt egen ø, og "Andebakkeøen", hvor man kan man få sig en gyngetur i en fuglerede, der symboliserer fiskehejrekolonien i Frederiksberg Have. Alle legeredskaber er skabt med det formål at stimulere børnenes fantasi, sætte kreativiteten i gang og udfordre børnenes motorik, mod og balance. 

Den oprindelige legeplads indeholdt mange træer, som er bevaret, og der er nu plantet endnu flere buske og træer, så oplevelsen af den frodige, grønne have går igen, når man besøger legepladsen. 

Frederiksberg Have er hvert år vært for omkring 3 millioner besøg, og den er er dermed en af de mest besøgte haver i Danmark. 

Slots- og Kulturstyrelsen vedligeholder, plejer og udvikler en række af statens slotte, haver og kulturejendomme – i alt 800.000 m2 og 500 hektar haveanlæg. 

Læs mere om Frederiksberg Have

Følg Slots- og Kulturstyrelsen på Facebook 

Yderligere oplysninger:

Slotshavechef Niels Mellergaard, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 33 95 42 00
For Frederiksberg Kommune: presse@remove-this.frederiksberg.dk
Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95

Opdateret 27. marts 2023