Her er de nominerede til årets priser for børne- og ungdomslitteratur

07.02.2019
Tre forfattere og tre illustratorer er nomineret til Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger. Med hver pris følger 75.000 kroner.

Både en forfatter og en illustrator skal hædres, når kulturministeren traditionen tro uddeler to priser til de bedste børne- og ungdomsbøger fra det forgangne år.  I årets nomineringer til Kulturministeriets priser for børne- og ungdomsbøger kan man blandt andet møde en pige med tomatrøde kinder, en dreng fanget i en gabestok og en ganske særlig havfrue. 

De nominerede til Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er:

  • Jonas Kleinschmidt: ’Drengene’
  • Marianne Iben Hansen: ’Lille Frøken Pingelpot’ 
  • Jesper Wung-Sung: ’Alfred og gabestokken’

De nominerede til Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er indstillet af et udvalg bestående af Kamilla Slocinska (formand), Anita Brask Rasmussen, Betina Falsing og Søren Fanø.

De nominerede til Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger er:

  • Anna Jacobina Jacobsen for ’Ø’
  • Sofie Louise Dam for ’Stur Stur Nummer’
  • Kamila Slocinska for ’Tomat’

Et udvalg bestående af Søren Assenholt (formand), Marianne Eskebæk Larsen, Caroline Sehested og Kasper Heron Købke har indstillet de nominerede til Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger.

Fakta om Kulturministeriets priser for børne- og ungdomsbøger

I 1954 blev Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger uddelt for første gang.. 25 år senere, i 1979, kom Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger til. Prismodtagerne tæller blandt andet Tove Ditlevsen, Halfdan Rasmussen og Kim Fupz Aakeson. 

Kulturminister Mette Bock overrækker priserne den 21. marts kl. 15.00 i Kulturministeriet. 

Yderligere oplysninger

Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95

Opdateret 24. september 2020