SBS Discovery Media-koncernen beholder tilladelsen til FM5

26.06.2014
FM5 A/S har vundet Radio- og tv-nævnets udbud af den femte jordbaserede FM-radiokanal. Radio- og tv-nævnet har vurderet, at FM5 A/S havde den stærkeste forret-ningsplan af de to ansøgere.

Radio- og tv-nævnet har på sit møde den 25. juni 2014 udpeget FM5 A/S som vinder af udbuddet af den femte jordbaserede FM-radiokanal, FM5. Den anden ansøger til FM5-tillladelsen var P4 Radio Hele Norge AS, der hører under den svenske MTG-koncern.

Tilladelsen til at sende på FM5 gælder fra 20. november 2014 til den 19. november 2022. 

Radio- og tv-nævnets formand, Mads Bryde Andersen, udtaler:

”Nævnet har modtaget to meget kvalificerede ansøgninger og har i sin afgørelse foretaget en samlet vurdering ud fra de fastsatte kriterier. Vurderingen faldt ud til fordel for FM5 A/S, som i forretningsplanen viste sig mest overbevisende”.

FM5 A/S hører under SBS Discovery Media-koncernen, der driver statio-nen NOVA FM på den nuværende tilladelse til FM5.

Grundlaget for afgørelsen har været en såkaldt ’skønhedskonkurrence’. Ansøgerne blev vurderet på forretningsplanen for den 8-årige tilladelsesperiode og ansøgers kompetence til at drive radio- eller anden medievirksomhed.Med programtilladelsen følger en forpligtelse til at sende 400 timers ny-hedsudsendelser årligt eksklusive eventuelle reklamer fordelt i tidsrummet kl. 6-24 på både FM og DAB.

Læs Radio- og tv-nævnets evalueringsrapport i forbindelse med tildeling af programtilladelsen til FM5 A/S

Yderligere oplysninger:

Mads Bryde Andersen, Formand for Radio- og tv-nævnet, tlf.: 40 58 09 25

Susanne Mahler, Kontorchef, Kulturstyrelsen, tlf.: 33 73 33 20  

Opdateret 13. februar 2019