Nu åbner De Regionale Kunstfonde op for ansøgninger igen

29.05.2019
Kulturelle iværksættere med projekter på tegnebrættet, der sikrer udvikling af økonomisk bæredygtige kunstvirksomheder eller nye kunstmiljøer i lokalområdet, kan nu søge om midler fra De Regionale Kunstfonde. Der er frist for ansøgninger mandag den 2. sep

Er du en arbejdsom og dygtig ildsjæl med et spændende projekt, der befinder sig i grænsefeltet mellem kunst og kultur eller vækst og erhverv? Så er der gode muligheder for, at netop du kan søge midler hos De Regionale Kunstfonde, som fra i dag modtager ansøgninger til årets uddelingsrunde.   

De Regionale Kunstfonde består af Den Jyske Kunstfond og Øernes Kunstfond, og de to fonde støtter nye kunst- og kulturprojekter, der kan udvikle, styrke og fremme en bæredygtig og nyskabende forretningsudvikling ved for eksempel at indgå i partnerskaber med erhvervslivet.

Formand for Den Jyske Kunstfond, Frank Panduro, siger:

”Vi glæder os meget til at modtage ansøgninger igen i år. Sidste gang fik vi rigtig mange kvalificerede ansøgninger, og vi regner med, at feltet bliver endnu større i år, hvor vi har ét år på bagen. Vi leder efter ansøgere, der befinder sig i grænsefeltet mellem kunst/kultur og vækst/erhverv. Ansøgere kan godt placere sig inden for den ene eller den anden del, men der skal altid være elementer af begge dele for at blive tildelt støtte. Derudover er kodeordet partnerskaber med erhvervslivet. Det er nemlig et krav, at der er egenfinansiering i projektet for at få tilskud fra fonden.” 

Formand for Øernes Kunstfond, Mette Blum Marcher, siger:

”Med erfaring fra sidste runde er mine forventninger tårnhøje til ansøgerfeltet. Vi fik så mange kreative og kompetente ansøgninger sidste år, og jeg glæder mig utrolig meget til igen i år at uddele midler til spændende kunst- og kulturprojekter på Sjælland og øerne. Vi lægger særlig vægt på projekter, der har en fremadrettet økonomisk bæredygtighed, og hvis man ser på kunstvirksomheder, så kan midlerne eksempelvis gå til aktiviteter, der fremmer en bæredygtig og nyskabende forretningsudvikling og skaber partnerskaber med erhvervslivet.” 

Den Jyske Kunstfonds og Øernes Kunstfonds formål er at støtte og styrke udviklingen af kunstmiljøer og økonomisk bæredygtige kunstvirksomheder uden for hovedstadsområdet. Fondene dækker hele landet med undtagelse af Region Hovedstaden, dog er Bornholm inkluderet. 

Der er i år ansøgningsfrist mandag den 2. september. 

Læs mere om ansøgningsprocessen

Fakta om Den Jyske Kunstfond

Alle medlemmer af Den Jyske Kunstfond er udpeget af kulturminister Mette Bock. 

  • Frank Panduro, formand (iværksætter og koncertarrangør)
  • Trine Jakobsen (direktør for Fonden Nørre Vosborg)
  • Marianne Kalb (direktør i Kalb PR & Kommunikation)
  • Lars Sennels (teaterdirektør på Vendsyssel Teater)
  • Dorte West (regionsrådsmedlem i Region Midtjylland) 

Fakta om Øernes Kunstfond

Alle medlemmer af Øernes Kunstfond er udpeget af kulturminister Mette Bock. 

  • Mette Blum Marcher, formand (direktør på Guldagergaard, Internationalt Keramisk Center)
  • Sarah Smed (formidlingschef på Forsorgsmuseet i Svendborg)
  • Jacob Soelberg (CEO Nordic Artists Management) 

Følg Slots- og Kulturstyrelsen på Facebook-siden ”Kultur i Danmark”

Yderligere oplysninger:

Konsulent Sabrina Højbjerg, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 33 95 42 00
Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95  

Opdateret 04. juni 2019