Vær med, når Manchester, Aarhus og Aalborg tager kulturel musketered

20.02.2019
Mandag den 25. februar lancerer Det Internationale Kulturpanel en kulturindsats, der skal knytte tættere bånd mellem Manchester i Storbritannien og Aarhus og Aalborg kommuner.

Manchester, Aarhus og Aalborg vil fremover stå side ved side og hjælpe hinanden med at udvikle både kulturen og kunsten i alle tre byer. Det sker som et led i Det Internationale Kulturpanels kulturindsats i Storbritannien 2018 til 2020.

Det er første gang nogensinde, at der bliver etableret forpligtende kultursamarbejder mellem kommuner i Danmark og udlandet med det ene formål at skabe bedre muligheder for kulturudveksling og bedre kulturelle forbindelser mellem scenekunst-, musik-, kunsthåndværk- og designbrancherne i Storbritannien og Danmark.

Lanceringen finder sted på Utzon Center i Aalborg med deltagelse af blandt andre kulturminister Mette Bock, Sundheds- og Kulturrådmand Mads Duedahl, Aalborg Kommune, rådmand Rabih Azad-Ahmad, Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune, og kulturdirektør Luthfur Ramen, Manchester City Council.

10 ledende, britiske kulturpersonligheder fra Manchester deltager ligeledes i lanceringen, hvor de får mulighed for at møde deres danske samarbejdspartnere fra Aarhus og Aalborg. 

Program og praktiske informationer

Under lanceringen vil de tre kommuners spydspidser komme nærmere ind på, hvad de forventer sig af samarbejdet, hvorfor de gerne vil indgå i et internationalt partnerskab, og hvordan samarbejdet kommer til at skabe værdi for borgerne.

Det vil også være muligt at overvære paneldiskussioner, hvor repræsentanter fra Arts Council England, Kunsthal Aarhus, Slots- og Kulturstyrelsen og repræsentanter fra de tre kommuner vil tage fat på emner som ”Sundhed og Kultur”, ”Børn og Unge” og ”Byudvikling”, og de vil også vende, hvordan et internationalt kultursamarbejde kan inspirere kulturinstitutioner til at udvikle sig og blive bedre til at engagere borgere og publikum. 

Arrangementet er åbent for pressen. Send en e-mail til: jdk@kum.dk, hvis du er journalist og gerne vil deltage. Pressen bedes møde op senest kl. 08.45. 

Tid: Mandag den 25. februar fra kl. 09.00 til kl. 11.45.
Sted: Utzon Center, Slotspladsen 4, 9000 Aalborg.

Læs mere om kulturindsatsen i Storbritannien

Læs mere om Det Internationale Kulturpanel 

Yderligere oplysninger:

Enhedschef Lone Ravn, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 33 95 42 00

Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95 

Opdateret 17. januar 2020