Nye højskoler skal byde seniorer velkommen

18.01.2019
Kulturminister Mette Bock har for nylig åbnet op for, at flere højskoler kan blive godkendt som seniorhøjskoler. Dermed vil de danske folkehøjskoler få endnu bedre muligheder for at byde seniorer velkommen til deres mange tilbud.

Hvis man er over 50 år og godt kunne tænke sig at sy og brodere, danse, møde jævnaldrende, høre foredrag eller komme godt i gang med at motionere, så er der godt nyt på vej. 

Kulturminister Mette Bock sendte i slutningen af 2018 tre seniorhøjskoletilladelser i udbud, og både nye og eksisterende folkehøjskoler kan byde ind på muligheden for at blive godkendt som tilskudsberettiget seniorhøjskole.

Enhedschef Ole Winther, Slots- og Kulturstyrelsen siger: 

”Antallet af seniorer er i disse år stigende, og derfor vil der være et behov for højskoler, der har kurser målrettet netop denne aldersgruppe. Seniorhøjskolerne tilbyder typisk kurser af en til to ugers varighed, og de vil kunne byde på alt fra foredrag, højskolesang, kunst, kultur, natur, musik og meget andet. Vi håber, at der vil være stor interesse blandt de danske højskoler om at blive godkendt som seniorhøjskole.”

Der er i dag to seniorhøjskoler i Danmark: Seniorhøjskolen Nørre Nissum ved Lemvig og Højskolen Marielyst på Falster, som begge tilbyder korte højskolekurser til landets seniorer. I fremtiden kan der blive oprettet op til fem seniorhøjskoler, der alle vil have fokus på tilbud til seniorer.

Det er Slots- og Kulturstyrelsen, der har ansvaret for godkendelsen af de nye folkehøjskoler, og ansøgningsfristen er onsdag den 1. maj 2019. 

Læs mere om ansøgningen til seniorhøjskoler 

Læs Kulturministeriets pressemeddelelse 

Følg Slots- og Kulturstyrelsen på Facebook

Yderligere oplysninger: 

Chefkonsulent Ole Wille, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 33 95 42 00
Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95 

Opdateret 17. januar 2020