Ni nye projekter fejrer genforeningsjubilæet

25.10.2019
I 2020 er det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark. Det bliver markeret landet over, og i den forbindelse uddeler Kulturministeriet og Folketinget nu 2 millioner kroner til forskellige aktiviteter.

Udstillinger, foredrag, grænseoverskridende litteraturformidling, undervisningsmaterialer og en række musikalske, samskabende og visuelle formidlingsaktiviteter er blandt de ni projekter, der modtager støtte, og som skal sikre, at genforeningen bliver fejret med manér over hele landet og bliver en begivenhed, der tiltrækker både ældre og unge.

De ni projekter bidrager på forskellig vis til, at en lang række aspekter af genforeningen bliver belyst ved hjælp af en bred vifte af formidlingsformer.

Projekterne fokuserer blandt andet på det gode naboskab til Slesvig-Holsten og Tyskland med aktiviteter, som går på tværs af grænselandet, og på samarbejdet mellem institutioner og aktører, der sikrer, at markeringen af genforeningsjubilæet bliver en folkelig og vedkommende begivenhed for alle i Danmark.

Se oversigten over aktiviteter

Fakta om puljen til markering af genforeningsjubilæet

Kulturministeriet og Folketinget har oprettet en pulje til genforeningsprojekter, der skal bidrage til at markere genforeningsjubilæet i 2020.

I 2018 blev den første ansøgningsrunde gennemført, hvor i alt 6 millioner kroner blev tildelt 18 konkrete projekter.

Tidligere i 2019 blev sidste ansøgningsrunde gennemført, hvor der blev lagt vægt på, at projekterne kan biddrage til den nationale markering af genforeningsjubilæet 2020 med folkelige og festlige formidlingsaktiviteter, der sikrer, at markeringen af genforeningsjubilæet bliver relevant for alle i Danmark.

Læs Kulturministeriets pressemeddelelse fra 2018

Følg Slots- og Kulturstyrelsen på Facebook-siden "Kultur i Danmark"

Yderligere oplysninger:

Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95 

Opdateret 17. januar 2020