Kejserskulpturer knejser igen på Frederiksborg Slot

12.06.2017
Skulpturerne af Alexander den Store og Julius Cæsar er igen på plads på nye søjler efter seks års arbejde med restaurering af indgangspartiet til Frederiksborg Slot.

Når turen går til Frederiksborg Slot vil gæster igen blive mødt på Slotsbroen af Alexander den Store og Julius Cæsar.

Det sker efter seks års ophold hos Slots- og Kulturstyrelsen, hvor de to skulpturer er blevet grundigt konserveret og opbevaret i sikkerhed, mens en række restaureringsprojekter på Frederiksborg Slot har stået på.

I sidste uge fandt de legendariske hærførere sig igen til rette på de to cirka fire meter høje søjler, der flankerer Slotsbroen ved indgangen til slotsgården. Det skete ved hjælp af en stor kran, der nænsomt kunne sænke de tunge skulpturer på plads på hver sin nye søjle.

STENHUGGER OG ARKITEKT METTE MARCINIAK SIGER:

”Det gør en kæmpe forskel for hele Slotspladsen på Frederiksborg Slot, at de to smukke skulpturer nu igen er på plads. Skulpturerne symboliserer kongens enevældige magt, og det giver hele slottet et løft, at de kejserlige skulpturer nu igen skuer ud over pladsen.

Skulpturerne af Alexander den Store og Julius Cæsar, som blev skabt fra 1909 til 1910 af billedhugger H. Chr. Petersen blev taget ned i sommeren 2011, da projektet med restaurering af Slotsbroen, voldgravsmurer og sandstensbalustrader gik i gang.

Restaureringsprojektet er nu i den sidste fase, og hele projektet forventes at stå færdigt i august 2017.

Læs mere om restaureringsprojektet

Læs mere om Frederiksborg Slot

YDERLIGERE OPLYSNINGER:

Stenhugger og arkitekt Mette Marciniak, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 41 28 95 16, mem@slks.dk
Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95

Opdateret 24. oktober 2022