Konservator og snedker til Nyborg Slot er fundet

04.05.2020
Slots- og Kulturstyrelsen har nu udpeget den snedkervirksomhed og konservator, der bliver en del af anden etape af restaureringen af Nyborg Slots vestfløj "Kongefløjen".

For en måned siden satte Slots- og Kulturstyrelsen navne på den første håndfuld håndværkere og entreprenører, der skal være med til at restaurere Nyborg Slots vestfløj "Kongefløjen", og nu har styrelsen udpeget vinderne af konservatoropgaven og snedkerentreprisen. 

Snedkerentreprisen er vundet af S. Guldfeldt Nielsen A/S i Odense, mens Hørninggaarden ved konservator Ornella Maria Marin Scarpa i Randers skal stå for den omfangsrige konservatoropgave. 

Projektchef Mads Falbe-Hansen, Slots- og Kulturstyrelsen, siger:

”Det er dejligt, at vi nu har alle entrepriser på plads i den anden etape af restaureringen af Nyborg Slots vestfløj, og vi er yderst tilfredse med det hold af dygtige fagfolk, vi har samlet. Flere af virksomhederne kender vi i forvejen, fordi de også var med på første etape af restaureringen, hvor de har udført et fremragende stykke arbejde. Vores murere, tømrere, malere og elektrikere er allerede gået i gang med arbejdet, og snart vil snedkerne og konservatoren også få deres daglige gang på Nyborg Slot."

Med tiden er hovedparten af Kongefløjens indvendige døre forsvundet, og derfor består en væsentlig del af snedkerentreprisen i arbejdet med at producere nye egetræsdøre. Der venter dog også en større opgave med at bygge en ny trappe, der skal føre fra 1. stokværk til 2. stokværk (fra kælderen til stueetagen) i den sydvestlige del af Kongefløjen.

Konservatoropgaven kommer til at fokusere særligt på restaureringen af Kongefløjens ikoniske kalkmalerier med de smukke, grafiske mønstre. Netop kalkmalerierne viser med al tydelighed, at Nyborg Slot som kongeborg på alle måder var en konge værdig.  

Anden etape af restaureringen af Nyborg Slots vestfløj gik i gang for en uges tid siden, og det forventes, at arbejdet er afsluttet til november 2021.

Projekt Nyborg Slot er udviklet i et samarbejde bestående af JAJA Architects, VMB Arkitekter og Cubo Arkitekter med landskabsarkitektvirksomheden Schønherr og det rådgivende ingeniørfirma Søren Jensen. Projektet er et partnerskab bestående af Nyborg Kommune, Realdania, A.P. Møller Fonden og Slots- og Kulturstyrelsen i samarbejde med Østfyns Museer.  

Læs nyheden"Lokale virksomheder skal restaurere Nyborg Slot indvendigt" 

Læs mere om Nyborg Slot 

Følg Slots- og Kulturstyrelsen på Facebook

Yderligere oplysninger:

Projektchef Mads Falbe-Hansen, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 33 95 42 00

Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95  

Opdateret 03. maj 2020