Sommerpakke: Søg puljen til kunstneriske sommeraktiviteter

24.06.2021
Der kan nu søges om tilskud til kunstneriske sommeraktiviteter, som skal finde sted i perioden 1. juli 2021 til og med 30. september 2021. Ansøgningsfristen er den 16. juli 2021.

Der er afsat 38,8 mio. kr. til en pulje til kunstneriske sommeraktiviteter, der skal stimulere kunstneriske aktiviteter og skabe kulturoplevelser og sommerarrangementer for danskerne.

Der kan søges løbende indtil alle puljens midler er opbrugt, hvorefter der lukkes for ansøgninger. Puljen lukker for ansøgninger senest den 16. juli 2021.

Fakta om puljen

Puljen til kunstneriske sommeraktiviteter kan søges til aktiviteter inden for arkitektur, billedkunst, film, litteratur, kunsthåndværk og design, musik, scenekunst eller til aktiviteter, der går på tværs af disse kunstområder.

Aktiviteterne kan enten være foredrag, forestillinger, koncerter, udstillinger, oplæsningsarrangementer, performances, kunstværker i det offentlige rum eller workshops. Det er en forudsætning for at få støtte, at der er offentlig adgang og at aktiviteterne foregår på kulturinstitutioner, i foreningslivet eller i det offentlige rum, samt at aktiviteterne finder sted i perioden fra den 1. juli til den 30. september 2021.

Hvem kan søge?

Puljen kan søges af professionelle og nyetablerede kunstnere, samt af foreninger, institutioner og virksomheder, der ønsker at arrangere aktiviteter med professionelle eller nyetablerede kunstnere.

Der kan højst søges om 50.000 kr. i tilskud per ansøger. Heraf skal mindst 60 procent gå til at dække honorar til de medvirkende kunstnere.

Sommerpakke til kulturlivet

Sommerpakken er en del af en politisk aftale fra den 4. juni 2021, der sikrer i alt 330 mio. kr. til tiltag sommeraktiviteter. I aftalen indgår foruden puljen til kunstneriske sommeraktiviteter også en forlængelse af aktivitetspuljen til kulturaktiviteter samt en pulje til publikumsfremmende aktiviteter for institutioner med faste attraktioner.

Læs mere om puljen til kunstneriske sommeraktiviteter og søg

Se oversigt over alle Kulturministeriets initiativer, puljer og kompensationsordninger

Yderligere oplysninger:

Kulturministeriets Corona-Hotline: tlf.: 33 74 50 00 på hverdage fra kl. 9-16 – fredag til kl. 15.00

Opdateret 24. juni 2021