Kulturministeren hylder årets bedste børne- og ungdomsbøger

08.09.2020
I år går Kulturministeriets børnebogspriser til forfatter Kathrine Assels for romanen "Mester Ester" og illustrator Signe Parkins for bogen ”Blomsten der elsker mig”. Følg med i live-streamingen på Facebook i eftermiddag, når kulturminister Joy Mogensen o

Med Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris bliver forfattere og illustratorer, der med deres arbejde åbner litteraturen for børn og unge, hyldet. Kulturminister Joy Mogensen overrækker de to priser ved et arrangement i Kulturministeriet i dag kl. 15.15.

Normalt ville prisoverrækkelsen være en større fejring, men på grund af risikoen for spredning af COVID-19, bliver arrangementet afholdt i en mindre skala i år. 

I stedet for vil man i år kunne komme helt tæt på, da Kulturministeriet slår dørene op digitalt og inviterer alle interesserede til at overvære overrækkelsen af Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger via live-streaming på Facebook. 

Følg linket og se med 

Tid

Tirsdag den 8. september kl. 15.15.

Fakta om priserne

Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er blevet uddelt siden 1954, mens Illustratorprisen er blevet uddelt siden 1979. 

Prismodtagerne bliver udpeget af to indstillingsudvalg, som består af tre medlemmer og en formand, der repræsenterer Statens Kunstfond. Med hver pris følger 75.000 kroner.

Læs mere i Kulturministeriets pressemeddelelse

Se Forfatterprismodtagerne siden 1954 (pdf)

Se Illustratorprismodtagerne siden 1979 (pdf)

Følg Slots- og Kulturstyrelsen på Facebook

Yderligere oplysninger:

Konsulent Marie Starup, Slots- og Kulturstyrelsen, msta@slks.dk, tlf.: 33 74 52 66
Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95 

Opdateret 10. september 2020