Sorgenfri Slot og slotshave

Sorgenfri Slot ligger midt i sin romantiske park ved Mølleåen.

Sorgenfri Slot har i det meste af sin historie været beboet af kongelige. Blandt andet boede Christian 10. her, da tyskerne i 1943 angreb slottet og overtog bevogtningen. Endnu i dag står slottet til rådighed for Dronningen som en Civillisteejendom.

Historie

Sorgenfri Slot i Lyngby har siden opførelsen i 1706 været ombygget flere gange. Det nuværende nyklassicistiske slot med det karakteristiske spir er fra slutningen af 1700-tallet.

Slotshaven

Sorgenfri Slotshave er en fredfyldt skovklædt naturhave, beliggende umiddelbart ved Lyngbys handelscentrum. Som mange af de øvrige slotshaver blev haven sidst i 1700-tallet og begyndelsen af 1800-tallet omlagt fra barokhave til et engelsk-romantisk anlæg med slyngede stier og mange små overraskelser i form af skulpturer og lysthuse, gemt mellem træerne.

Det meste af haven er altid åben for offentligheden. Dog er Den Reserverede Have, som er den del af haven, der ligger nærmest slottet, forbeholdt Kongehuset og er som følge deraf lukket for publikum.

Opdateret 01. februar 2022

Fakta om slot og have

Slot

Areal: 7.228 m2
Opført: 1706
Stilart: Nyklassicistisk
Arkitekt: Lauritz de Thurah

Adgang: Slottet er lukket for offentligheden.

Slotshave

Areal: 37 hektar 
Stilart: Romantisk landskabshave

Åbningstider og ordensregler

Adgang

Sorgenfri Slot og Den Reserverede Have tættest på slottet er lukket for publikum. Den øvrige slotshave er åben for publikum året rundt.

Åbningstider

Slotshaven er åben døgnet rundt.

Ordensregler

Se ordensreglerne for Sorgenfri Slotshave

Hold dit arrangement i slotshaven

Læs om mulighederne for at holde et arrangement