Klage over reklameafbrydelser ved visning af ishockey VM på TV 2/TV 2 Sport

Radio- og tv-nævnet modtog seks klager om overtrædelse af reglerne om placering af reklameblokke i forbindelse med dækningen af VM i ishockey sendt på TV 2 og TV 2 Sport i perioden fra den 4. til den 20. maj 2018.

Det var klagernes opfattelse, at der var tale om en overtrædelse af lovgivningen, når TV 2 og TV 2 Sport indsatte reklameblokke i forbindelse med de såkaldte ”power breaks” under visningen af VM i ishockey.

En ishockeykamp består af tre perioder af hver 20 minutters varighed. Imellem hver periode er der en 15 minutters pause. TV 2 og TV 2 Sport havde indsat reklameblokke i disse pauser.

Derudover havde der været indsat tre reklameblokke af ca. 70 sekunder i hver af de tre ishockeyperioder undervejs i kampene. Dette skete i forbindelse med pauser, som TV 2 betegnede som ”power breaks”. De blev afviklet ved nærmeste spilstop efter 6, 10 og 14 minutters effektiv spilletid. Alt i alt var der derfor i hver kamp op til 11 reklameafbrydelser undervejs.

Nævnet fandt samlet set, at visningerne af de op til 9 reklameblokke på ca. 70 sekunder undervejs i de tre spilleperioder under VM ishockeykampene, ikke var sket i overensstemmelse med kravet om, at placering af reklameblokke i bl.a. sportsprogrammer skal ske under hensyn til programmets naturlige pauser, varighed og karakter og på en sådan måde, at programmets integritet ikke krænkes. Der var derfor tale om en overtrædelse af reglerne.

Afgørelsen med den fulde beskrivelse

Opdateret 13. februar 2020