Klage over reklame for fyrværkeri fra T. Hansen vist på TV 2

Resumé

Der var klaget over indholdet i to reklamer for T. Hansen vist på TV 2.

I den første reklame ses to mænd, der med hjælp fra deres børn, er ved at tømme deres biler for nyindkøbt fyrværkeri. Begge børn, en dreng og en pige, holder en nytårsraket i hver hånd. I den anden reklame er det øjensynlig nytårsaften. De to fædre er ved at gøre klar til at affyre nytårsfyrværkeriet. Også her holder de to børn, der er iført beskyttelsesbriller, en nytårsraket i hver hånd.

Reklamerne skulle vurderes efter reklamebekendtgørelsens § 17, hvor reklamer ikke uden grund må vise mindreårige i farlige situationer eller opfordre eller tilskynde mindreårige til at opholde sig eller bevæge sig ind på farlige steder, bruge farlige produkter eller i det hele taget bringe sig i farlige situationer.

Radio- og tv-nævnet fandt ikke at reklamerne var i strid med bekendtgørelsens § 17, da intet i reklamerne indikerede at fædrene ikke affyrede raketterne på forsvarlig vis, og at børnene ikke sad tilstrækkeligt langt fra affyringsstedet. Det blev endvidere understreget, at raketterne i reklamerne havde beskyttelseskapper på og derfor ikke kunne antændes.

AFGØRELSEN MED DEN FULDE BESKRIVELSE

Opdateret 01. februar 2019