Klage over skjult reklame for Alka i Fodboldmagasinet vist på DR1

Resumé

Klage over skjult reklame for Alka i Fodboldmagasinet på DR1

Der var klaget over skjult reklame for Alka i et programafsnit af programmet ”Fodboldmagasinet Sporten”, som vises på DR1 hver søndag. Fodboldmagasinet er et program, der primært viser klip med udvalgte højdepunkter fra forskellige fodboldligaer såsom Alka Superliga og Premier League.

Klager anførte, at et såkaldt ”vandmærke”, som er placeret nederst i skærmbilledet under visningen af fodboldkampe i Alka Superliga, udgjorde skjult reklame for virksomheden Alka, der er titelsponsor i Alka Superliga.

Radio- og tv-nævnet konstaterede indledningsvis, at der ved vurderingen af, om udenlandske indkøbte programmer indeholder skjult reklame, skal anvendes et mindre restriktivt udgangspunkt end ved egenproduktioner.

Radio- og tv-nævnet fandt herefter, at programmet ikke indeholdt skjult reklame for Alka. Nævnet lagde ved vurderingen vægt på, at DR havde erhvervet klippende til markedspris og ingen indflydelse havde haft på de bagvedliggende aftaler mellem sportsarrangøren og den producerende tv-station. Nævnet lagde endvidere vægt på, at klippene udgjorde en form for citat fra de spillede fodboldkampe. Endelig lagde nævnet vægt på, at der ikke forekom fokusering eller indzooming på vandmærket i optagelserne.

AFGØRELSEN MED DEN FULDE BESKRIVELSE

Opdateret 01. februar 2019