Skjult reklame for Danske Spil i "DR Sporten" sendt på DR1

Resumé

Der var klaget over, at der på DR1 skete skjult reklame for Danske Spil, idet der i forbindelse med udvælgelsen af årets bedste fodboldmål forekom en speak om, at man kunne spille på vinderen på Danske Spil.

Nævnet fandt, at idet Danske Spil ikke var krediteret som sponsor for et bidrag på 200.000 kr. til produktion af indslaget, som viste de syv nominerede mål, eller for at Danske Spil finansierede trofæet ”Årets mål”, som vinderen fik overrakt ved et gallashow, forelå en overtrædelse af reklamebekendtgørelsens § 27, stk. 1.

Nævnet fandt også, at idet der i indslaget blev opfordret mundtligt til at gøre brug af Danske Spils produkter med de to speak ”DR Sporten og Danske Spil giver dig nu chancen for at være med til at kåre årets mål” og ”Vinderen kåres ved DR Sportens gallashow Sport 2012 den 5. januar, og du kan spille på hvem der vinder, hos Danske Spil.”, forelå endvidere en overtrædelse af § 29, stk. 1 og 2 i form af en fremhævelse, der kunne medvirke til at fremme omsætningen af Danske Spils produkter.

AFGØRELSEN MED DEN FULDE BESKRIVELSE

Opdateret 05. marts 2019