Opret bygningsværk

Når man skal oprette et bygningsværk, skal man først fremsøge en bygning. Øverst til venstre findes link til Opret bygningsværk.

Du har mulighed for at oprette et bygningsværk helt forfra eller kopiere den bygning, du har fremsøgt.

  • Vælg ny bygning, hvis bygningsværket ikke skal høre til en bestemt adresse eller ejendom. For eksempel byporten i Fredericia.
  • Vælg at kopiere den eksisterende bygning, hvis bygningsværket skal høre til samme ejendom som den bygning, du har fremsøgt. For eksempel en fritstående skorsten på ejendommen, som ikke findes i BBR registret. Det nye bygningsværk får samme ejendomsnummer og adresse, som den fremsøgte bygning.

Her er valgt at oprette et bygningsværk helt fra grunden. Alle felter er tomme.

Du skal selv indtaste en adresse til bygningsværket. Vælg husnummer 0.

Du skal selv indtaste koordinater, eller udpege bygningsværkets placering i kortet. Klik på linket Udpeg på kortet, og klik i kortet, så indsættes koordinaterne i X- og Y-felterne.

Her er valgt at kopiere en eksisterende bygning. Bygningens ejendomsnummer og adresse er udfyldt.

Du skal selv indtaste et bygningsnummer. Det skal være et negativt tal, for eksempel -1. Hvis der er flere fupbygninger på adressen, må du gå videre til -2 osv.

Når du kopierer en eksisterende bygning, så må du ikke indtaste nye koordinater. Det er meget vigtigt, for du kan komme til at overskrive adressekoordinaterne fra BBR registret. Lad være med at indtaste noget i X- og Y-felterne.

De øvrige oplysninger, såsom bygningstype, fredningsstatus, opførelsesår osv. behøver du ikke udfylde.

Til sidst klikker du på Gem, og bygningsværket (fupbygningen) er oprettet. Du kan nu knytte den til en SAVE-undersøgelse eller en Kommunal Bevaringssag nøjagtig som med andre bygninger.

HUSK - brug denne funktion meget sparsomt!

Opdateret 02. august 2022

Hvornår skal man oprette en fupbygning?

Hvis et bygningsværk, f.eks. en bro, en skulptur eller en bybrønd, ikke findes i BBR-registret, men du alligevel ønsker at registrere oplysninger om det i FBB, så kan du oprette en "fup-bygning".

For eksempel har Fredericia kommune oprettet byporten "Danmarks Port" som fupbygning, fordi den var blevet vurderet i en SAVE undersøgelse, men ikke fandtes i BBR.

Du må aldrig oprette bygninger, som allerede findes i BBR, som fupbygninger. Start altid med at forsøge at finde bygningsværket i FBB, før du går i gang med at oprette den. Overvej også, om bygningsværket i stedet burde oprettes direkte i BBR.

 

Se bygningen Danmarks Port