Timmesøbjerg - borg

 
Den mystiske tilflugtsborg på toppen af Timmesøbjerg tæt ved Møns Klint har gennem flere år tiltrukket sig arkæologernes interesse. På toppen af borgen står man 113 meter over havets overflade, hvor der er fundet spor fra bronzealderen og jernalderen. I dag er bebyggelsen væk, og borgen ligger langt inde i skoven, men endnu kan man fornemme det imponerende forsvarsanlæg med stejle sider og voldgrave.

Oplev ved Timmesøbjerg

  • Gå turen gennem skoven fra parkeringspladsen ved Geocenter Møns Klint og oplev det imponerende syn at stå nedenfor borgen, der rejser sig op mod himlen. Se, om du kan finde sporene efter de tre voldgrave, der har været på bakkens nordvestlige side.
  • Stå på toppen af borgen, hvor borgens bygninger i sin tid stod, og se udover området. Måske kan du se gennem bladene på træerne og skimte øen Rügen i Tyskland på den anden side af Østersøen. Borgens placering i landskabet har i hvert fald betydet, at man havde overblik over et kæmpe område.
  • Oplev de omkring 400 år gamle, krogede bøgetræer på Timmesøbjerg, der giver borgen en helt speciel stemning. Træerne var der dog ikke, da tilflugtsborgen var i brug. Man vurderer, at borgen kan være bygget for op til 3000 år siden.
  • Gravhøjene i skoven. I skovene ved Møns Klint er der gemt adskillige gravhøje fra sten- og bronzealderen. Går du nordvest ad stien fra Timmesøbjerg, støder du på en stor gruppe rundhøje i den del af skoven, der hedder Plantehaverne.
Opdateret 04. februar 2020

Find vej

På den anden side af indkørslen ved parkeringspladsen til Geocenter Møns Klint er opstillet et skilt, der viser vej gennem skoven til Timmesøbjerg. Nærmeste adresse er Stengårdsvej 8, 4791 Borre. Man kan også komme ind på området fra Stengårdsvej omkring 400 meter længere nordpå. Her er der skiltning fra en lille holdeplads.

Kort over området