Invitation til pressebrief i anledningen af Snøhettas nye tilbygning til Ordrupgaard

09.08.2021
Ordrupgaards nye, underjordiske tilbygning er klar til at modtage gæster fra ind- og udland. Snøhettas bygning bliver indviet fredag den 13. august kl. 14 med deltagelse af H.K.H. Kronprinsen, kulturminister Joy Mogensen samt de fonde og den filantropiske

Ordrupgaard, Snøhetta og Slots- og Kulturstyrelsen inviterer til pressebrief fredag den 13. august kl. 11.30 med rundvisning og mulighed for at stille spørgsmål om arkitekturen, kurateringen samt byggeprojektet. Efter pressebriefet kan akkrediteret presse dække indvielsen. Pressekort skal bæres synligt.

Hvis man ønsker at deltage, skal man senest onsdag den 11. august kl. 10.00 sende en e-mail til ordrupgaard@remove-this.ordrupgaard.dk – skriv ”Tilmelding til pressebrief” i emnelinjen.

Oplys i e-mailen det antal journalister/fotografer (inkl. fulde navn, titel, medie samt om man ønsker at søge om plads i pressepools). Der vil herefter foretages sikkerhedsgodkendelse af de tilmeldte, og i løbet af torsdagen vil man modtage en endelig bekræftelse på deltagelsen, herunder om man er blevet tildelt en plads i pressepools.

Der kan indgås særaftale om forudgående interviews med Ordrupgaard, Snøhetta og Slots- og Kulturstyrelsen. Kontaktoplysninger til de tre virksomheder findes nederst i invitationen.

Program for dagen

Kl. 11.30 til 13.00: Omvisning for pressen og pressebrief. Pressen møder kl. 11.20.

Kl. 13.15 til 13.30: Gennemgang af pressepools for akkrediteret presse.

Kl. 13.40: Seneste fremmøde for særligt inviterede.

Kl. 14.00: H.K.H. Kronprinsen ankommer, og indvielsen begynder.

Kl. 16.00: Indvielsen slutter.

Sted: Ordrupgaard, Vilvordevej 110, 2920 Charlottenlund. Parkering ved Ordrupgaard er forbeholdt særligt inviterede. Der henvises til parkering på villavejene.

Ordrupgaard, som rummer en af Nordeuropas vigtigste samlinger af fransk kunst, åbner på fredag dørene til en ny, skulpturel tilbygning tegnet af det internationalt anerkendte design- og arkitektfirma Snøhetta.

Snøhettas bygning er finansieret af A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden, Realdania, Det Obelske Familiefond og Knud Højgaards Fond.

Det er det norske design- og arkitektfirma Snøhetta, der har tegnet den nye tilbygning til Ordrupgaard i samarbejde med COWI og EKJ Rådgivende Ingeniører. Bygherre på projektet er Slots- og Kulturstyrelsen.

Indvielsen finder sted med deltagelse af blandt andre Kronprinsen, kulturminister Joy Mogensen samt repræsentanter for de fonde og støtteydere, der har finansieret den smukke bygning.

Snøhettas bygning åbner for offentligheden lørdag den 14. august, hvor der er åbent fra kl. 11.00 til 17.00.

Læs mere om projektet hos Snøhetta

Læs mere om projektet på Ordrupgaard

Læs mere om projektet hos Slots- og Kulturstyrelsen

Yderligere oplysninger:

Kommunikations- og marketingsansvarlig Ann-Sophie Lignell, Ordrupgaard, asolig@remove-this.ordrupgaard.dk, tlf.: 31 31 97 92

Snøhettas pressekontakt: Julie Skogheim, julie.skogheim@remove-this.corpcom.no tlf.: +47 930 25 867

Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95  

Opdateret 16. august 2021