Kulturministeriet præmierer bedste børne- og ungdomsbøger

17.05.2021
Kulturministeriets priser for børne- og ungdomsbøger går i år til illustrator Karoline Stjernfelt for sin grafiske roman ”I morgen Bliver Bedre, 2. Dronningen”. Og så modtager forfatter Adam O. Forfatterprisen for sin ungdomsroman ”Den Rustne Verden del 3

Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris hylder hvert år forfattere og illustratorer, der med deres bøger skaber kunst og åbner litteraturen for børn og unge. 

Adam O.’s ungdomsroman er tredje bind i en fortælling om hovedpersonen Ramona, og værket skriver sig ind i en aktuel debat om klimaet. Karoline Stjernfelts grafiske roman er andet bind i en serie, der beskriver historien om trekantsdramaet mellem kong Cristian 7, Dronning Caroline Mathilde og Livlægen Struensee i levende og grafiske billeder.

Det er blevet besluttet ikke at streame arrangementet.

Frem mod prisoverrækkelsen kan skoleklasser deltage i en konkurrence om at vinde et klassesæt og et besøg af en af de to prismodtagere. Konkurrencen afvikles på Kulturministeriets Facebook. 

Deltag i konkurrencen på Kultuministeriets Facebook-side.

Man kan læse mere om de to prismodtagere på temasiden om børne- og ungdomsbøger. Her kan man også læse om de nominerede og de shortlistede titler. Du kan også finde citater og motiveringstekster fra de to udvalg, som har udpeget titlerne.  

Læs mere om Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris

Fakta om priserne

Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er blevet uddelt siden 1954, mens Illustratorprisen er blevet uddelt siden 1979. Prismodtagerne tæller blandt andre Tove Ditlevsen, Halfdan Rasmussen, Kim Fupz Aakeson, Jakob Martin Strid, Josefine Ottesen og Anna Jacobina Jacobsen.

Yderligere oplysninger

Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95

Opdateret 01. juni 2021