Nye puljer sikrer kulturelle sommeraktiviteter i Danmark

03.07.2020
Aftalen om sommerpakken skal sikre aktiviteter til glæde for danskerne i sommermånederne. Derfor er der oprettet særlige aktivitetspuljer, der skal styrke kunstneriske aktiviteter henover sommeren. Det er fra i dag muligt at søge puljerne.

Sommeren 2020 bliver anderledes end den plejer både for de danske oplevelses- og turisterhverv, men også for alle danskere, hvoraf mange i år holder sommerferie i Danmark. Derfor oprettes der nu pulje med særligt fokus på kulturelle aktiviteter i sommermånederne. Puljerne administreres af Slots- og Kulturstyrelsen og kan søges fra i dag. Der er ansøgningsfrist for første runde er den 15. juli 2020 og anden runde er den 1. august 2020.

Pulje til kunstneriske sommeraktiviteter i Danmark

For at styrke kunstneriske aktiviteter henover sommeren oprettes en pulje, der yder støtte til foreninger, offentlige eller selvejende institutioner, virksomheder og professionelle kunstnere, som ønsker at iværksætte kunstneriske aktiviteter i sommermånederne. Der ydes støtte til foredrag, forestillinger, koncerter, udstillinger og værker mv. med offentlig adgang.

Søg og læs mere om puljen til kunstneriske sommeraktiviteter og dens kriterier

Pulje til kunstneriske sommeraktiviteter i Danmark for nyetablerede kunstnere

For at styrke kunstneriske aktiviteter for nyetablerede kunstnere henover sommeren oprettes en pulje, der yder støtte til nyetablerede kunstnere og foreninger, offentlige eller selvejende institutioner og virksomheder, som ønsker at iværksætte kunstneriske aktiviteter for nyetablerede kunstnere i sommermånederne.

Søg og læs mere om puljen for nyetablerede kunstnere og dens kriterier

Baggrund

De nye aktivitetspuljer er en del af den såkaldte sommerpakke, der er en politisk aftale mellem regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet. Aftalen omfatter bl.a. en rabatordning på halv pris på billetter til en række kulturoplevelser og puljer til idræt, foreningsliv, til aktiviteter for at opleve levende kunst og kultur og en ekstrabevilling til sommeraktiviteter på højskolerne. Samtidig har partierne besluttet at udvide den eksisterende hjælpepakke til idræts- og foreningslivet.

Læs mere om initiativerne i sommerpakken på kulturområdet på Kulturministeriets hjemmeside

Læs hele den politiske aftale om sommerpakken på Erhvervsministeriets hjemmeside

Se oversigt over alle initiativer, puljer og kompensationsordninger 

Følg os på Facebook

Yderligere oplysninger:

Hvis du har spørgsmål, kan du ringer til kulturministeriets Corona-Hotline: 33 74 50 00
Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95

Opdateret 08. januar 2021