Danmark i fokus på Tysklands vigtigste musikbranchefestival

02.09.2020
"Reeperbahn Festival" i Hamborg er ikke bare den vigtigste branchefestival i Tyskland, det er også den første branchefestival i landet, som bliver gennemført i skæret af COVID-19. I år er festivalens fokus rettet på Danmark som led i "Det dansk-tyske Kult

Åbningen af "Reeperbahn Festival" nyder stor opmærksomhed i Tyskland, og i år er der på den vigtige branchefestival særligt fokus på dansk musik og musikere. 

Ved åbningen onsdag den 16. september deltager bestyrelsesleder i Statens Kunstfond, Michael Bojesen, på vegne af Danmark sammen med blandt andre Olaf Scholz, vicekansler i den tyske forbundsregering, kultursenator for Hamburg Carsten Brosda og den danske kunstner Tina Dickow. 

Fra dansk side er deltagelsen på festivalen organiseret i samarbejde med Music Export Denmark (MXD), som har stået for den faglige deltagelse på festivalen, hvor der er lagt op til en spændende diskussion fra åbningsscenen om perspektiverne for musikindustrien i lyset af COVID-19. 

Bestyrelsesleder Michael Bojesen, Statens Kunstfond, siger:

”Danmark og Tyskland har meget stærke, historiske bånd inden for kunsten og kulturen. Den internationale dimension af dansk kulturliv er afgørende for vores videre udvikling. Jeg glæder mig derfor meget til at diskutere med vores tyske partnere, hvordan vi lærer af og kommer videre efter COVID-19. Jeg tror, at vi også kan inspirere hinanden netop nu, hvor det er svært.” 

Det danske, musikalske fokus på "Reeperbahn Festival" skulle oprindeligt have involveret blandt andet 25 danske bands, showcases og konferencer, men på grund af COVID-19 bliver festivalen i år gennemført i en mindre målestok – alligevel er i alt seks danske bands klar til at spille på festivalen. 

Fra Danmark deltager den elektroniske musiker Be Svendsen, singer-songwriteren Calby, pop-kometerne Nicklas Sahl og Drew Sycamore, rocktrioen "Baby in Vain" og den prisvindende folk-popstjerne Tina Dickow. 

Fakta om "Det dansk-tyske Kulturelle Venskabsår 2020"

Den danske og tyske regering besluttede i 2018 at gøre 2020 til et dansk-tysk kulturelt venskabsår, og på den baggrund foreslog "Reeperbahn Festival" i Hamborg, at venskabsåret skulle indeholde et fokus på dansk musik på festivalen i 2020. 

I løbet af venskabsåret i 2020 har der været planlagt mere end 100 aktiviteter rundt omkring i Tyskland, og det er Danmarks ambassade i Tyskland, som har koordineret de mange tiltag i samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen. En række af de planlagte initiativer vil nu blive afholdt i 2021 på grund af COVID-19.

"Det dansk-tyske Kulturelle Venskabsår" er en del af Det Internationale Kulturpanels fokus på Tyskland i handlingsplanen for 2017 til 2020.

Læs mere om "Det dansk-tyske Kulturelle Venskabsår 2020" 

Se oversigt over begivenheder i Tyskland i 2020 

Læs mere om "Reeperbahn 2020" hos MXD 

Yderligere oplysninger:

Chefkonsulent Søren Krogh, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 33 95 42 00

Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95 

Opdateret 02. september 2020