Amerikansk medieplatform kaster sin kærlighed på SPOT

22.01.2020
Når "SPOT Festival 2020" i Aarhus slår dørene op fra den 30. april til den 3. maj, så er den toneangivende, amerikanske medieplatform og radiostation KEXP på pletten med indslag fra festivalen. Samarbejdet med radiostationen er en del af en større, dansk

Den aarhusianske "SPOT Festival" har længe været kendt i musikmiljøet som den vigtigste showcasefestival for danske, up-and-coming bands og solister, der har ambitioner om en international karriere.

Og i år kan der måske komme endnu mere liv i drømmene, eftersom den Seattle-baserede radiostation og medieplatform "KEXP" er med på "SPOT Festival 2020" i Aarhus, hvor de vil optage og live-streame koncertsessions med en lang række danske artister.

Artisterne, der bliver udvalgt af "KEXP", vil blive promoveret på blandt andet "KEXPs" YouTube-kanal, der med knap 2 millioner abonnenter og over en milliard afspilninger er et væsentligt udstillingsvindue for dansk musik.

Enhedschef Lone Ravn, Slots- og Kulturstyrelsen, siger:

”I Danmark har vi en stor talentmasse i musiklivet, der med lidt hjælp kan få mulighed for at ramme et international publikum med deres musik. Det vil vi gerne skabe en platform for. Når KEXP vælger lige præcis Danmark, som et af de lande, de gerne vil udforske nærmere, skal vi være meget stolte. Det sender et stærkt signal om kvaliteten i dansk musik lige nu, og at den interesse, der har været for musikere som for eksempel MØ, Iceage og Lukas Graham de senere år, i høj grad stadig lever, og det vidner om et tårnhøjt niveau på den danske musikscene.”

SPOTSs og ROSAs leder, Gunnar Madsen, siger:

"Samarbejdet mellem SPOT og KEXP ser vi som en naturlig udvikling på det brede formidlingsarbejde for dansk musik, som vi føler os forpligtet på. Vi tror på, at dansk musik hermed får styrket sin internationale eksponering, og at dansk musikliv også får styrket sine muligheder for at varetage musikkens interesser og behov. Samarbejdet mellem MXD, SPOT, Slots- og Kulturstyrelsen og ROSA sikrer et bredt ejerskab omkring den internationale musikformidling, der forpligter, men som også rummer store muligheder."

Fakta om "KEXP" og "SPOT Festival"

"SPOT Festival 2020" bliver præsenteret i samarbejde med organisationen Music Export Denmark og genreorganisationen ROSA (Dansk Rock Samråd), og festivalen har ry for at være dansk musiks bindeled til den internationale musikverden.

Gennem årene har festivalen utallige gange været springbræt for at kickstarte danske artisters internationale karrierer. Blandt danske artister, der har fået international opmærksomhed på "SPOT Festival," er MØ, Efterklang, Teitur, Lydmor, Kellermensch og Volbeat.

I løbet af festivalen er der omkring 300 koncerter, som præsenterer nye danske og nordiske strømninger for et stort, nysgerrigt musikpublikum. På festivalen deltager også cirka 1500 repræsentanter fra musikbranchen og forskellige medier, og omkring 250 af de tilmeldte deltagere kommer fra udlandet. I forbindelse med festivalen bliver der også afholdt et omfangsrigt, internationalt seminar- og networking-program.

Læs mere om "SPOT Festival 2020"

Radiostationen og medieplatformen "KEXP" begyndte i 1972 som universitetsradio på University of Washington under navnet KCMU. I dag er KEXP en uafhængig, lytterfinanseriet medieplatform, som er en af de største og mest indflydelsesrige non-profit og uafhængige musik-radiostationer i USA med 200.000 globale lyttere hver eneste uge. Radiostationen er derfor en anset "tastemaker", når det gælder musik.

Det er ikke første gang, at "KEXP" indgår samarbejder med festivaler. Radiostationen har tidligere medvirket i lignende projekter på for eksempel "Iceland Airwaves" i Reykjavik på Island og "Trans Musicales" i Rennes i Bretagne, Frankrig.

Læs mere om "KEXP"

Fakta om kulturindsatsen i USA

Det er Music Export Denmark, SPOT Festival, Statens Kunstfond, Kulturministeriet og Udenrigsministeriet, der er de danske kræfter bag samarbejdet med amerikanske "KEXP", som er en del af en større kulturindsats i USA, der blev lanceret i maj 2018.

Det Internationale Kulturpanel (IKP) står bag kulturindsatsen og er et samarbejdsforum bestående af Kulturministeriet, Udenrigsministeriet, Erhvervsministeriet og aktører inden for dansk kulturudveksling med udlandet.

Kulturindsatsen i USA er en del af Det Internationale Kulturpanels strategi for 2017 til 2020, som har fokus på at øge dansk kultureksport til USA. Indsatsen fokuserer på seks byer, hvor Danmark ikke tidligere har haft større indsatser: Los Angeles, Seattle, Austin, Houston, Chicago og Detroit.

Den dansk-amerikanske kulturindsats, der løber fra 2018 til 2020, bliver koordineret af Slots- og Kulturstyrelsen i samarbejde med Danmarks Ambassade i Washington og Generalkonsulatet i New York.

Læs mere om kulturindsatsen i USA

Følg Slots- og Kulturstyrelsen på Facebook-siden "Kultur i Danmark"

Yderligere oplysninger:

Specialkonsulent Morten Nybo, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 33 95 42 00
Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95

Opdateret 02. august 2022