Skrydstrup - gravhøj

 
Gravhøjen ligger midt i en meget vigtig egn. I det centrale sønderjyske område er der fyldt med gravhøje fra Bronzealderen. Langt de fleste er dog forsvundet i dag. Skrydstrupkvindens gravhøj blev undersøgt i 1935. Det var en af de sidste af de berømte egekistegrave, der blev fundet.

Oplev ved Skrydstrup

  • En central bronzealderbygd. Skrydstrupkvindens høj lå sammen med mange andre høje fra bronzealderen og i nærheden er der fundet flere bebyggelser fra samme tid. Kun 700 m væk ligger således et stort hus på 225 m2 fra 1300 f.Kr. Måske har den døde kvinde boet eller haft sin gang der.
  • En vigtig høj. Skrydstrupkvindens grav blev fundet i 1935 men et par år tidligere var der fundet to andre grave i højen. Det var begravelserne af to mænd fra samme tid som kvinden. Højen er restaureret, så den nogenlunde har den størrelse og omfang, den oprindelig har haft.
  • Begravelsessted for højfolket. Skrydstrupkvinden var kun 16-18 år gammel, da hun døde. Hun var 170 cm høj og hun havde håret sat op i en kunstfærdig frisure. Måske var hun ud af en fornem slægt.
Opdateret 04. februar 2020

Find vej

Skrydstrupkvindens gravhøj ligger ved Vojensvej 9, 6500 Vojens

Der er parkeringsplads på stedet og offentlig adgang til arealet.

Kort over Skrydstrup