Gl. Hestehave - gravhøje

 
Ved Svendborgsund med udsigt til Thurø og Tåsinge lå i bronzealderen en vigtig bygd. Herfra har man haft kontakt med fjerne egne og handlet sig til bronze. Af og til blev de kostbare bronzegenstande ofret som gaver til guderne. I Stevneskoven er fundet de ofrede smykkeplader til hesteseletøj.

Oplev ved Gl. Hestehave

  • Gravhøjenes landskab. De mange store gravhøje både i det åbne område og inde i skoven har skabt et magisk landskab som stadig kan fornemmes. Der har oprindeligt været endnu flere høje og nogle kan i dag kun anes som lave buler i terrænet.
  • Bygningsværker. Det har krævet enorme ressourcer at bygge så mange store høje indenfor et relativt kort tidsrum. De største høje har krævet titusindvis af græstørv skåret af markerne.
  • Kiste uden høj. På området ligger en hellekiste - en kiste bygget af store flade sten. Kisten indeholdt resterne af fire skeletter.
  • Æbleskivestenen. Sydligt i området står en stor sten, som er oversået med ikke mindre end 105 skåltegn. Skåltegn er bronzealderens mest almindelige hellige frugtbarhedstegn.
Opdateret 04. februar 2020

Find vej

Gl. Hestehave bronzealderbygden ligger på Hestehavevej, 5700 Svendborg

Fra parkeringspladsen går man ind af grusvejen og videre af forskellige stier i området.

Æbleskivestenen ligger sydligt i området ved den tidligere Svendborgskole.

Kort over Gl. Hestehave