Om Bibliotek og Medier

Styrelsen for Bibliotek og Medier er oprettet den 1. februar 2008 ved en fusion af Biblioteksstyrelsen og Mediesekretariatet og tæller i dag godt 70 medarbejdere. Fusionen skete som led i Kulturministeriets bestræbelse for at konsolidere mindre, administrative institutioner. Sammenlægningen var også fagligt begrundet i, at de forskellige medier – radio, tv, internet, den trykte presse, nye medier mv. – kommer til at hænge mere og mere sammen i disse år.

Styrelsen er Kulturministeriets sagkyndige organ for det offentlige biblioteksvæsen og statens videnscenter på medieområdet. Styrelsen bistår Kulturministeriet, andre myndigheder og offentligheden i alle spørgsmål vedrørende folke- og forskningsbiblioteker samt spørgsmål vedrørende medier, først og fremmest radio, tv og den trykte presse.

På biblioteksområdet varetager styrelsen en række forvaltningsopgaver, herunder administration af Lov om Biblioteksvirksomhed. Ligeledes varetager styrelsen udviklingsopgaver i tilknytning til bibliotekernes virksomhed og administrerer en række tilskudsordninger inden for biblioteksområdet.

På medieområdet betjener styrelsen Radio- og tvnævnet og varetager en række forvaltnings- og tilsynsopgaver på radio- og tv-området, herunder administration af sendetilladelser og tilskud til lokal radio- og tv-produktion.

Styrelsen administrerer endvidere lovgivningen om distributionsstøtte til en række blade og tidsskrifter og varetager herudover sekretariatetsfunktionen for en række fordelingsudvalg samt Dagbladsnævnet.

Fordelingen af Biblioteksafgiften samt fordelingen af tips- og lottomidler til kulturtidsskrifter administreres ligeledes af styrelsen.

Læs mere om vores historie, organisation og opgaver på vores hjemmeside www.bibliotekogmedier.dk/

 

Denne side er kapitel 15 af 15 til publikationen "Beretning 2009".

Publikationen kan findes på adressen http://www.bibliotekogmedier.dk/fileadmin/publikationer/andre_publikationer/beretning_ledermoede/2009/index.htm
© 2010